Sverige ett av Europas farligaste länder?

En kvinna har rånats i en park i centrala Piteå. Två okända gärningsmän överfaller kvinnan och knivskär henne.

Våldet mot svenska medborgare lämnar ingen oberörd. Var kommer allt det här våldet ifrån? Sedan Stefan Löfven blev statsminister och öppnade Sveriges gränser har våldet exploderat.

Svaren finns, det parallella samhället fylldes raskt på med unga arga män, flertalet bärandes värderingar och normer som krockar med våra.

Det är en märklig utveckling. Samtidigt som vi ligger långt framme i jämställdhetsarbetet ser vi hur kvinnors, människors frihet kringskärs av våldet.

Våldet tar ett allt hårdare grepp om vårt samhälle. Och alla är i sak lika övergivna när våldet sprider sig. För varje dag som vi läser svarta rubriker om överfall, rån, våldtäkter, bomber och skjutningar är ytterligare en dag som bekräftar att vi övergivits.

Den trygghet vi hade tog Stefan Löfven för given, och andra hakade på. Det finns ingen anledning att ljuga, visst fanns otrygghet även innan men någon motsvarighet till dagens våld, med brutala överfallet, dödsskjutningar flera gånger i veckan, bomber mitt bland folk, fanns inte.

Den grundtrygghet vi hade finns inte längre. Det innebär att vi kommer närma oss det vi betraktar som ett normaltillstånd i många andra länder: förslummade stadskärnor för de fattiga och den välmående medelklassen allt längre ut, där avstånd, stängsel och vakter sörjer om deras säkerhet.

Den utvecklingen kommer inte kunna att stoppas. Imorgon får läsa ytterligare en svart rubrik. Ännu en dag i ett land som övergivits av makten.

Samtiden

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

3 tankar på “Sverige ett av Europas farligaste länder?

 1. Jonny

  Det går mot gated communites som i USA med privata vaktbolag som gör polisens jobb,man kan redan se tendenser här i Oslo,fast nu fokuserar dom mest på uteliggare som stjäl en liter mjölk,narkosalget är helt öppet,priset här dubblas när det kommer till norge,men väktarna bryr sig icke.
  Dom som har gott om pengar kan köpa säkerhet tex Verisure alarm etc .
  När Obama var i Oslo körde polisen ut alla ett par mil utanför Oslo.
  Det skall ju se bra ut.
  För ungdomar är det lättare att få tag i narko än alkohol.
  Samma i Göteborg.Politikerna har vetat om detta länge
  Vapen o våld ökar dramatiskt.
  Stefan Löwen är en armchair warrior utan tänder.
  Jimmie Åkesson kommer att bli statsminister dessvärre det finns en bok om hur maffian startade,Short version när staten som har monopol på våld icke kan garantera medborgarnas säkerhet öppnar det för ” pizo” beskyddarpengar.
  Redan nu går folk till imamer för o lösa problem,klart det när polisen icke har resurser o låg lön.
  Tro mig detta är bara starten,detta har jag sett i andra länder.
  Sätt in militär en testperioden utvärdera om det inte blir bättre kan ju dilletanterna som är folkvalda återgå o bjuda tungt kriminella på kaffe o kaka.
  Diplomati o gille gull funkar i initialfasen
  Ibland får man bekämpa eld med eld.
  Siste man tar med sig flaggan.

  Svar
 2. Berra Fors

  Att det skulle bli så här kan vilken dåre som helst räkna ut, utom Stefan Löven och hans inkompetenta gäng i riksdagen som vägrar att se sanningen i vitögat. Det är väldigt svårt att integrera människor i Sverige som inte har samma värderingar som vi nordbor . Särskilt när det kommer så många på en gång. Ska man ta del av välfärden ska man också vara med och betala.

  Svar
 3. Kenneth Ljung

  Ja nu kommer vi närmar och närmare till detta land brakar ihop.
  Är det inte dax att regeringen kastar in handduken.
  VI KAN INTE LEVA SÅ HÄR MERA.
  GÖR NÅGOT INNAN DET ÄR FÖRSENT.
  NU

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *