2890: Det poetiska landskapet i politiken – med storbarden

| 19 november, 2019

Statsministern är svår att överträffa. I sin senaste TV-show lyckades han hamra in den bevingade frasen ”Vi såg det inte komma, att Sverige skulle få den här utvecklingen.” Och det är bara en av många poetiska strofen som hans genius presterade. Kritiken har inte varit nådig (Aftonbladet, Expressen, GP) och man kan tycka att partiet borde byta ut den evige kvarsittaren. Då skulle vi kunna få en lite smartare figur med mera spelrum för retoriska finter och undanglidande diplomati som skickliga politiker brukar kunna behärska. Dock bättre med en något trött men ärlig skådespelare som nog får sägas framstå som autentisk: Delvis tilltrasslat (kompromisspolitiken som han bedriver är tilltrasslad) och delvis socialdemokratiskt värdegrundad (även om det hackar kan han inte omedelbart överge de ständigt utbasunerade och himmelska värdegrunderna.

Navid Modiri, som tillhör den nya andan där det menas att man bör samtala även om åsikterna inte är lika och kanske inte uppfyller allas önskemål om rekommenderad värdegrund, hade tänkt sig ett samtal med bland annat Jimmie Åkesson i Moriskan i Malmö. På Moriskan råder den nu något bedagade uppfattningen att alla arrangemang skall följa en linje av politisk renhet. Alltså mobbning som strategi något som alltmer överges sedan den visat sig katastrofal. Men skam den som ger sig. SDS


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: