Jenny Sonesson: ÄVEN FEMINISTER SKA TÅLA GRANSKNING

| 19 november, 2019

Feministisk aktivism som slarvar med eller till och med struntar i att hålla sig till sanningen på dessa områden utför en antifeministisk handling, skriver Hanna Gustafsson apropå debatten om Linnéa Claeson. Bild: Privat & TT Bild

Häpnadsväckande att vissa feminister, som Nina Rung, inte anser att Linnea Clausen ska granskas som andra makthavare och att hon inte behöver svara på berättigade kritiska frågor. Att det inte är farligt om Clausen fabulerar för “det är ju för en god sak”. Ni borde läsa denna text i vänstertidningen Arbetet. Jag skulle vilja lägga till att det är vedervärdigt att som feminist underblåsa manshat med fejkade händelser. Och tjänar pengar på det.

“Det är därför Linnéa Claeson är i hetluften just nu. Det handlar inte om en önskan att knuffa ned kända kvinnor från piedestaler, som en del verkar tolka det, utan om att skydda rörelsen.

Vi feminister är väldigt beskyddande gentemot den långa kamp som förts av kvinnor före oss. Efter decennier av kritik av patriarkatet har vi tillräckligt mycket fakta och tillräckligt mycket verkliga berättelser om övergrepp från kvinnor på vår sida. Vi inte behöver hitta på.

Feministisk aktivism som slarvar med eller till och med struntar i att hålla sig till sanningen på dessa områden utför därför en antifeministisk handling, och det oavsett hur mycket man tycker om personen som gör det eller ser upp till den.”

Jenny Sonesson på Facebook 

Arbetet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Jenny Sonesson: ÄVEN FEMINISTER SKA TÅLA GRANSKNING

  1. Allan

    Att ljuga för att “nå ut” är ett strukturellt problem inom hela vänsterrörelsen. Man minns Bodens brannmän.

    Linnea Claeson är inget speciellt fenomen, men kanske lite slarvig. Nästa att falla blir väl Pascalidou.

Kommentarer är stängda.