Man hittad död i sin lägenhet, troligen varit död i tre år

| 19 november, 2019

Under måndagen Twittrade polis Viktor Adolphson om att en man hittats död i sin lägenhet. Det var en granne till mannen som anmälde detta till hyresvärden då mannen inte setts under en tid och att det luktade. När polisen tog sig in i lägenheten så fann de mannen och de kunde konstatera att med hjälp av post respektive innehållet i kylskåpet att mannen troligt med stor säkerhet varit död i tre år. Att ingen lagt märke till att mannen varit död så lång tid kan bero på att en radion i lägenheten stått påkopplad under hela tiden.

Adolphson säger: ”Mannen som hade en sjukdomsbild har troligen avlidet hastigt.”
Polisen säger att det rent allmänt är ovanligt att man hittar avlidna efter så lång tid. Men att sådant händer. De fortsätter att berätta att oftast så hittas de tidigare när personen inte dyker upp på exempelvis möten eller när de saknas av anhöriga. Men detta är inte första och säkerhet inte sista gången en sådan sak inträffar då fler och fler i samhället lever mer eller mindre utan kontakt med anhöriga och allt fler inte har några vänner dom saknar dem.

Detta är en av de avigsidorna som finns i det svenska samhället där vi inte har kontakt med grannar, dör vi inte har kontakt med anhöriga, där vi inte har tid med våra gamla och sjuka. Där vi sätter vårat eget välbefinnande före dem som borde stå oss nära och kära. Där vi låser våran dörr till lägenheten för att slippa grannarna.
Jag varken vill eller kan ställa mig till doms över någon, men jag har en förhoppning att man slipper läsa om att något liknande händer igen.

Så därför vill jag uppmana mina läsare i ProjektSanning att försöka hålla kontakt med era nära och kära. Att ni försöker hålla kontakt med era grannar för det kan vara guld värt i många situationer.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-hittad-dod-i-lagenhet-efter-tre-ar
https://www.expressen.se/nyheter/man-hittad-dod-i-sin-lagenhet-efter-tre-ar-/