Tino Sanandaji: Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

| 19 november, 2019

Goda nyheter! Efter en strålande insats på söndags åker Stefan Löfven runt på en ”turné genom landet” och överträffar sig själv med knasiga uttalanden, kanske i ett heroisk försök att stoppa gängkriget genom att få de kriminella att skratta ihjäl sig.

Expressen: ”Löfven om skjutningarna: ”Vi politiker har inget säkert svar”

Aftonbladet: ”Löfven: Sverige har inte förberett sig för det här våldet”

I DN avfärdas samband mellan gängbrott och kulturella faktorer som klasstruktur eller tystadnsnorm med strawman att det ju inte beror på hudfärg: ”Så här: Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg”

I Expressen har Löfven tvärt ändrat sig om orsakssambandet: ”Varför har just Sverige så höga tal av skjutningar på gatorna? –Eftersom varken forskare eller poliser har något säkert svar på det har inte vi politiker det heller”

Jaså? I söndags svarade han på en direkt fråga om Sverige skulle haft samma situation utan flyktinginvandringen: ”Svar ja, det är min bestämda uppfattning”

Två dagar sen var statsministerns ”bestämda uppfattning” att invandring inte har något med skjutningar att göra, men nu vet plötsligen inte forskarna. Varför gick han då ut på TV och avfärdade invandring som förklaring ? Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

Vilken exakt är sen dessa forskare han pratar om hela tiden? Tidigare har Löfven hänvisat till experter som inte ens hade examen, än mindre var forskare. Vilka gick han till denna gång? Har statsministern tillkallad en konferens med låtsashistoriker Henrik Arnstad, fejkforskare Sandro Scocco, pizzaexpert Henric Schyffert, Bozo the Clown och Ove från Solsidan?

Jag tror nämligen inte det finns någon officiell utredning eller forskarråd som sagt till Löfven att invandring saknar effekt på gängvåld. Jag tror tvärtom att vare sig S eller M någonsin bett internationella forskare undersöka samband mellan gängvåld & invandring, man ställer inte frågor man inte vill ha svar på.

Tino Sanandaji, på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 tankar på “Tino Sanandaji: Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

  1. Bill Eriksson

    Fattigdom och djupa klassklyftor föder kriminalitet. Botas med väl utbyggd välfärdsstat finansierad med hjälp av värnskatt och kraftigt ökade kapitalskatter. Räcker även till förstärkning av rättsstaten.

  2. Ola Petersson

    Tino -Tydlig på Lövens otydlighet, som vanligt eftersom att han tyvärr inte har koll på läget. Tragiskt för en stadsminister som är den ende som inte lyckas att se elefanten i rummet.

  3. Johan

    Jahadu, Bill Eriksson. Marxist-förklaringar på kriminaliteten och det du efterlyser är samma skit vi redan har fast än mer av det. Sant är att Sverige var som bäst före massinvandringen.

Kommentarer är stängda.