DAGENS INDUSTRI: Förtroendet för Annie Lööf rasar

Annie Lööf tappar mark i Di:s mätning Centerledaren Annie Lööf fortsätter att falla i förtroendemätningen hos svenska näringslivet. I november når hon nya bottennivåer. Även regeringspartierna haltar. Förtroendet för Centerledaren Annie Lööf rasar i det svenska näringslivet.”

Jimmie Åkesson kliver fram REKORDHÖGT FÖRTROENDE FÖR SD-LEDAREN I NÄRINGSLIVET

Svenska näringslivets förtroende för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson ökar rejält. Det visar Dagens industris mätning Di-Barometern. ”Många som har egna företag vill ha ett alternativ till den rödgröna regeringen och tycker att det är bra att vi har blivit tydligare i den frågan”, säger partisekreteraren Richard Jomshof.

Näringslivet har alltså ett snabbt växande förtroende för Sverigedemokraternas partiledare. En förklaring till toppresultatet än enligt Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof att partiet har varit tydligt med ett regeringsalternativ. ”Jimmie har varit tydlig med att vi vill ha en annan regering och att det regeringsalternativet som det ser ut i dag är tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna”, säger han. Även partiet växer så det knakar. Från 10 procent i juni i år, till 16 procent i dagsläget. Det är den största ökningen i Di-Barometern i november.

Kristdemokraterna växer något i mätningen till 11 procent. Att partiet var först ut att samtala med Sverigedemokraterna, tror KD:s partisekreterare Peter Kullgren är en styrka. ”Jag tror att folk generellt är trötta på att man inte skulle kunna prata med alla som ingår i Sveriges riksdag. Den doktrinen har uppenbarligen inte fungerat om målet har varit att SD inte ska växa. Nu är vi i en parlamentarisk situation där vi inte tänker vänta på ett nytt val för att få igenom de politiska förslag som vi tror behövs, därför är det helt logiskt att prata med alla”, säger han.

M-ledaren Ulf Kristersson har också varit mer öppen för partiet än sina företrädare, om än inte genom formella samtal. Ulf Kristersson och Moderaterna fortsätter alltjämt att hålla högst förtroende i Di-Barometern. 70 procent av de svarande säger att de har stort eller mycket stort förtroende för partiledaren och partiet når hela 47 procent på frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag. Det är gör Moderaterna till det överlägset största partiet följt av Sverigedemokraterna.

Det starka stödet för Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna innebär att det som av SD och debattörer kallas för det konservativa blocket har stort stöd i det svenska näringslivet. En ytterligare trend är att nytillträdda L-ledaren Nyamko Sabuni har ett högre stöd i det svenska näringslivet än sin företrädare Jan Björklund, strax innan han avgick. 27 procent uppger att de har stort eller mycket stort förtroende för Nyamko Sabuni. Samtidigt uppger 47 procent att de har litet förtroende för partiledaren. Liberalerna hamnar också under 4-procentsspärren eftersom man tappar 1 procent och faller ned till 3 procent i Di:s mätning.”

Dagens Industri


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 tankar på “DAGENS INDUSTRI: Förtroendet för Annie Lööf rasar

 1. Ulf

  Att betrakta Annie Lööf är som att betrakta ett stjärnfall.Efter fallet finns inget kvar ,inte ens stoft.Precis så är fallet inom politiken inget av ett uns substans finns kvar i från hennes meningslösa pladder. Fjamåt klingar falskt som det är.Förbrukat förtroende om det ens fanns något och det är det bästa för Sverige.

  Svar
 2. Carl den 12

  Centerpartiet era är ju över sedan urminnes dagar.
  Minns det som ett lantbrukare parti, men idag ett migrations parti.
  Vad hände med era gamla värderingar och hur kom du in i bilden, så kaxig och säker ???
  Vilka var det som gjorde, just din röst så viktig att lyssna på !!!

  Calle som inte ens kan ta Centerpartiet på allvar, fasta att man borde det kanske…………………….

  Svar
 3. Berra Fors

  “Kriminalitet är förbjudet i Sverige” . Jamen ni hör ju vilken galenpanna hon är. Hur tror hon att man kan ha förtroende för en sådan människa efter ett sådant uttalande. Ännu en verklighetsfrånvarande figur.

  Svar
 4. Hemlaren

  Vem kan lita på Centerpartiet?
  Minns fr Lööfs löfte om att äta upp sin hatt och att C aldrig skulle stödja en S-ledd regering. Minns hennes löfte om att bilda en Alliansregering.
  Det blev tvärtom med allt!
  Frågan uppstår igen: Vem kan lita på att det hon säger är allvar, eller menar hon något annat?
  Det går inte att bygga ett land med svikna löften och på hat mot någon viss part. Det borde hon ha lärt sig.
  Det är allt lite konstigt att det fortfarande finns några procent som lägger sin röst på C!

  Svar
 5. Carl den 12

  Eller hur !!!
  Billeberga Annie ta hand om de dina och lämna över till någon ny som vurmar för lantbrukare och inte bara förargat PK-aktigt vurmar för nyanlända !!!
  Annie har du koll på vilka vi släpper in i landet ???
  Det känns inte så ???
  Önskar att jag kunde stå upp för dig som kvinna, men din kvinnliga intuition verkar vara satt ur spel, då du som fd stadsminister Reinfeldt önskar öppna hjärtan och som nuvarande stadsminister pratar om att Sverige aldrig varit tryggare ???

  Calle undrar hur ni ska få detta land på fötter igen ???

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *