Leif GW Person, nu föll du som en gråsten!

| 20 november, 2019

Leif GW Persson. Foto Erik Simander/TT

Hur tusan kan du på så lösa boliner haspla ur dig att sprängningarna handlar om “Sverigedemokraterna??!”

Det är mycket man inte kan utesluta om vissa sprängningar men att utan mer din “kvalificerade” analys blanda in i ett riksdagsparti är för magstarkt.

Uppriktigt sagt GW Person, det räcker med en stolle i den här debatten, vi behöver inte två.

Också snälla, vill du bli tagen på allvar, låt dig inte intervjuas av sajt som Magasin Paragraf! Jisses, jag trodde Stefan Löfven var den märkliga i den här debatten men du slår banne mig även honom.

Paragraf


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

28 tankar på “Leif GW Person, nu föll du som en gråsten!

 1. Hemlaren

  Han säger att han inte har sett någon motbevisning mot att det är sverigedemokrater som springer omkring och spränger.
  Själv har jag inte sett något som motbevisar att det är Leif G W Persson som har placerat ut sprängladdningarna.
  Hur djupt kan du sjunka? Tidigare hade jag i alla fall en viss respekt för det du sade. Respekten finns inte kvar.

  1. David

   Gw har aldrig sagt att det är SD. Han säger att det kan vara extremhögern. Och som lekman säger jag att han kan ha rätt, likväl som det kan vara yrkeskriminella eller andra idioter. Dem som ligger långt ut på högerkanten är ofta konspiratiriska och skyller mycket på flyktingar och extremvänstern. Ett sätt att få svenska folket att ta ställning mot flyktingar skulle kunna vara att begå brott/sprängningar som kriminella invandrare får skulden för.

   1. John Solberg

    Leif G W sade till magasin paragraf att han trodde att högerextremister låg bakom sprängningarna. De frågade om han menade nmr eller Sverigedemokraterna. Ja något i den stilen svarade han. Alltså räknar han med möjligheten att ett riksdagsparti ligger bakom! Polisen har ju gripit ett antal personer för sprängningar, och samtliga har utländsk bakgrund. Och vadå ömsint? Flera har ju blivit skadade, rena turen att det inte är fler. Ofta är dom minderåriga som ser till att det smäller på olika ställen för att dra uppmärksamhen från de kriminellas övriga verksamhet. Man kan lika gärna påstå att personrån, gruppvåldtäkter, och skjutningar, utförs av högerextrema för att vända opinionen, som ju faktiskt har vänt för längesen, med eller utan sprängningar. Nej David, både ditt och Leif Gws resonemang är rejält långsökt.

    1. Wolfgang Ramstedt

     “Ofta är det minderåriga ” ! Vad får du det ifrån. GV menar ju på att när uppklarandegraden är låg så går det inte att fastställa vilka som spränger. Det kan vara minderåriga likväl som pensionärer.

   2. Hugo

    Och vart tog de våldsamma vänsterextremisterna vägen?
    De finns men nämns aldrig!

 2. HarBättreSakerFörMig

  Ingen som förstår GW och hans metaforer ser jag, då ni alla gör en höna av en fjäder, allt GW säger måste man “läsa mellan raderna”, tolka på ett sätt som tyvärr är på väg att dö ut, annars reagerar ni som en mindre smart art i naturen. Ni kan ju iallafall försöka att stanna upp och låt hjärnan bearbeta informationen en liten stund till innan ni gör som alla som är födda runt 2000talet (överdriver allt som går att överdriva)?.

  1. John Solberg

   Jag är född 1956,och om någon säger att högerextremister typ Nmr eller SD ligger bakom en del sprängningar, så betyder det i min värld i alla fall att han tror att han menar ordagrant vad han säger. Jag har också följt Leif Gw i Tv, debatter, krönikor, och hans böcker genom åren, och kan nog avgöra när han uttrycker sig genom metaforer eller ett ställningstagande. Ditt påstående säger troligtvis mer om din egen uppblåsta självbild.

 3. Carl den 12

  GW brukar själv säga att han har rätt 9 av 10 gånger.

  Calle som tycket oavsett hur som det vara, så bör PK börja vänja sig vid att vi har alla rätt till att uttrycka våra åsikter oavsett, om det är en man eller kvinna.
  Än så länge lever vi i en demokrati?även om man inte tar det lika för givet som förr………………………………………..

 4. Ulf

  När gw säger att han sagt upp bekantskapen med flertal som tidigare varit hans vänner pga att de sympatiserar med Sd s ideer och de är inte längre välkomna till hans hem så blev han en helt annan människa i mina ögon.Har haft en viss respekt för honom och läst böckerna med behållning men nu lämnar jag honom.Ytterligt besviken på att han profilerar sig på det sättet och jag trodde han var bättre än så.Personligen sållar jag inte bort mina vänner beroende på vilka de röstar på,kanske inte alltid håller med,men de är fortfarande välkomna till mitt hem och mina vänner.Med tanke på hur mycket pengar han drar in enligt egen skrytsam utsago ( samlen eder icke skatter på jorden ) så lider han ingen nöd så men det är ändå bara pengar.Känner att i livet betyder det ingenting utan äkta vänner och ärlighet bidrar till att man får sinnesfrid.Jag blev synnerligen besviken på honom och har ändrat min uppfattning helt avs hans sk storhet.Verkligen sorgligt.Att han fullständigt skiter i vad en av hans bokköpare tycker har jag förstått och det är hans åsikt.Detsamma med sorg.???? Ibland missbedömer man personer helt och det erkänner jag i detta fall.

  1. Karl Skoglund

   Jag har sagt det förut och säger det igen. GW: s kärlek till pappan gör att han är trogen sosseriet in i döden. Det är lättare ” för en kamel att träs igenom ett nålsöga” än att vända en sosse som har det nedärvt på fädernet. Handlar inte om sak, utan känslor.

  2. Angelina

   Jo, sej- Detta var mycket SORGESAMT, GW:s yttrande, härvid! (Jag känner mej snudd på “bedragen”-…..Av hans person, med hans intelekt, -å så släpper han en sån här BOMB, av personliga politiska åsikter! !!

 5. Carl den 12

  Håller med dig Ulf i det du skriver.
  Jag har alltid varit ett stort fan utav GW, men det känns som om han som så många, har gjort en klassresa glömmer var han kommer ifrån.
  När man har allt som går att köpas för pengar, så är det mer viktigt att säga det som lönar sig, istället för det som är rätt och riktigt.

  Calle som säger, länge leve syndabockar och som vanligt måste någon ta på sig skulden………………………………………..
  Tänk att detta drygt 30-åriga parti har sådan makt och ändå inte släppts in ???
  Det är väl snarare än isåfall PK som har lyft SD !!!
  Glöm inte vad Ian Wachtmeister sa om att exkludera och mobba SD !!!
  Med hänvisning till YouTube
  RIP Greve? din?Natt & Dag?

 6. Benno

  Skribenten överdramatiserar, å så rejält. Dessutom kan ju ha rätt?

 7. franz4

  Men snälla stollar….Han skrev “extrehögern”.Anser ni att SD är “extremhögern”??????. Skulle mer tippa på att han syftar på typ NMR eller liknande.

 8. Alexander

  Jävligt lustigt att ni klagar på vad han har att säga. Och sen ber ni oss att donera pengar för att bevara yttrandefriheten. Skrattretande hycklare! ?

  1. Janne

   Svenskar avgudar dryga, arroganta falska skitstövlar….Göran Persson, Bert Karlsson, Palme, Aschberg, Guillou och självklart GW…
   Säger allt om varför landet har blivit som det blivit, godtrogna kuvade fånar.
   Elakt, ja men sant, tyvärr.

 9. Claes Truedsson

  Nja,en och annan sprägning kan kanske vara utförd av någon nazist.Men de flesta är troligtvis utförda av kriminella som slås om territorium och beskyddarverksamhet.Mycket tyder på detta med tanke på att många småföretagare affärsägare blivigt utsatta.Det hela beror på att politikerna inte tar situationen på allvar.
  Man ropar bara på längre straff,ett lätt sätt att visa att man gjort något.Trots att man inte gjort ett skit.

 10. KG

  Dockorna som hängde i snaror i Skåne och Blekinge hade högerextrema meddelanden. Vidrigt.

  1. Henrik Lilja

   Väldigt intressant. Vad har du för källor på att det är högerextremister? Skriver om det direkt när du kommer med fakta och länkar.

  2. Lars dahlen

   Det har faktiskt inte sagts vad det varit för hot men det bör påpekas att det är inte vänster styrda kommuner.

 11. Filantropen

  Men någonstans känns det mer rimligt att extremisterna till höger tjänar mest rent politiskt på de här dåden.
  För varje skjutning så ökar extremt högerns siffror, även sansade människor i min omgivning säger att nu jävlar får det räcka och att SD är det enda alternativet som det ser med allt elände.
  Har själv funderat i liknande banor, men SD är nog lite för blåa politisk än så länge. Men det kanske blir så ändå tillslut…

  1. franz4

   Men SD är ett högerpopulistiska parti…….men extremhögern? Näe

 12. Thomas Kallmyr

  Inte bra med mental och fysisk otrohet det är inte friskt….tro,hopp o Kärlek…Jesus Christus älskade alla barnen och alla djur….se nu var plasten ställer till det…inget kommer till ro…Palmemordet splittrar Sverige och Arbetar Rörelsen….

 13. Inte rasist bara realist

  Titta på statistiken finns inget som tyder på att extrem höger skulle ligga bakom något som händer i Malmö dom har dödat varandra i åratal . Måste vara det sjukaste jag har hört på länge. Jag skiter fullständigt i religion och politik och Sverige är inte längre Sverige finns knappt någon trygghet kvar på alla plan tycker bara dagens debatter är kul att läsa när jag ränsar tarmen på morgonen. Kul bara att man påstår att dessa ca 3 miljoner inte är anledningen till att kostnaderna har ökat och att köerna har ökat och våldet har ökat. alla som bott här i generationer ska behöva lida för det är inte humant och rättvist mot våra föräldrar och deras föräldrar och deras föräldrar som har byggt upp det här landet. Finns ett sätt att vända trenden bygg ca 15nya fängelser kommer skapa jobb och öka bnp öka straffskalan och börja ta ansvar för dem som begår grova brott. Vem skulle bära pistol om det gav anstiftan till mord och gav 10 års fängelse typ inte många. Folk som skrivs ut ska följas upp varje dag i minst ett år dagligen med GPS ta bort straffrabbatt och ungdomsrabatt här är en av de största anledningarna till varför kriminella försätter att växa ingen bryr sig att få några år inne på kåken och sitta att spela kort och ha maten serverad vist du får gå att lägga dig tidigare då får man äntligen vända på dygnet ta upp studier osv och när man kommer ut har man status kanske lite pengar som väntar och kriminalvården hjälper en med lägenhet osv. En annan sak ta bort möjligheten att folk ska kunna välja sin egen stjärnadvokat och att dom i sin tur kan välja mål med mycket uppmärksamhet som ger mycket pengar varför ska svenska samhället behöva betala för dessa advokater till kriminella människor!! Har man 0 inkomster vita pengar och skulder så ska man bara få en offentlig advokat. Och kan vänstern sluta skrika rasism så fort folk säger att de inte litar på invandrare eller vill ha något med dom att göra jag är dyslektiker med en släng av adhd jag vill inte ha folk som jag inte förstår vad dom säger eller menar svårare än så är det inte det är inte rasism lär er skildnaden. Att påstå att invandrare är överpresenterande i brott eller att våra fängelser är överfyllda av dem är inte rasism de är fakta. Skulle kunna skriva en bok om dessa saker men orka kommer man hit ska man följa våra traditioner och följa regler annars ska man utvisas. Tänk om det hade varit omvända roller tror du de i Mellanöstern skulle hjälpa oss? Tveksamt. Sverige må vara stort till ytan men det finns en gräns för hur mycket ansvar vi kan ta innan vi faller samman fortfarande inte rasism!! folk måste sluta se Sverige som en flaska vatten man bara kan fylla på För den spricker långt förre innan den är full.

 14. Inte rasist bara realist

  Ber om ursäkt i förhand för den svårlästa texten med brist på ,. !? Skrift språk har aldrig varit min grej som dyslektiker.

 15. Carl den 12

  Du är ju grym?”Inte rasist bara realist” är ju helt inne på helt rätt spår och ingen människa hade kunnat sagt det bättre än du oavsett diagnos eller ej?

  Calle som har kraftig ADHD, men det är sådan jag är dyra moder……….med mera känslor än alla andra?

Kommentarer är stängda.