Ulf Kristerssons ursäkt hedrar

| 20 november, 2019

OM DET HÄR MED ANSVARDet finns mycket att säga om Stefan Löfvens intervju i SVT i söndags, men jag vill ta fasta på en…

Slået op af Ulf KristerssonTirsdag den 19. november 2019

Det är hedrande av Ulf Kristersson att gå ut på Facebook och be om ursäkt, och erkänna Moderaternas delansvar i det haveri av utanförskap, grov kriminalitet och sociala spänningar vi står i idag.

Fredrik Reinfeldt var katalysatorn med sitt ”öppna era hjärtan” och ” Sverige är inte för svenskarna” tal. Vi minns alla det talet. Alice Teodorescu Måwe var som Kristersson skriver en av många som förutsåg den här utvecklingen, men framför allt var det alla modiga SD-politiker och SD-sympatisörer som dag ut och dag in, bespottade och hatade, upprepade samma sak: Vi måste få stopp den ansvarslösa invandringen. Och låt oss inte glömma alla dem som jagats från sina arbeten, uteslutits från sina fackliga uppdrag, eller stängts ute av nära och kära bara därför att de upprepade det Sverigedemokraterna sa. Alla dessa lyfte fram vad som kunde komma från en okontrollerad invandring och blev dragna i smutsen för det.

Det är bra Ulf att du äntligen vågar säga det SD sagt i över 10 år. Se nu till att ni allierar er med de partier som delar det du nu beskriver av den verklighet vi lever i. Det är möjligt och det är framförallt nödvändigt!

Det räcker inte med en ursäkt. Du måste också agera, visa att du inte längre bryr dig om Stefan Löfvens oresonliga hat mot SD. Ett hat som fått överskugga precis allt. Ett hat som han delar med Annie Lööf, Isabella Lövin m.fl. Att blicka bakåt och lära av misstag och missgrepp är nödvändigt. Men som du själv skriver, inte tillräckligt. Man måste också TA ansvar genom tydlig politisk omprövning och konkret handling. Det innebär att Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraternavisar att ni beredda att ta upp kampen mot de rödgröna.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp