Skolor i Lomma varnar elever för rånvåg i skolorna.

| 22 november, 2019

Polisen och skolorna i Lomma varnar nu för att det förekommer en rånepidemi på skolorna där. På bara två veckor har fyra rån och ett rånförsök anmälts på högstadieskolorna, där offren varit pojkar i 15-17 års ålder. Men kommunpolisen i Lomma tror dock att fler unga kan blivit utsatta än vad som kommit fram.
Pilängsskolans rektor Mathias Persson Benndoff säger: Vi har uppmärksammat vårdnadsinnehavare om att det pågår polisutredningar, och vi har uppmanat om att de talar med sina barn och frågar om de blivit utsatta.”

Inte nog med att det förekommer rån på skolorna i Lomma, polisen och skolorna går nu också ut med att det förekommer utpressningsförsök på skolorna. Det är något som polisen kallar för ”bötning”. Det ska vara att unga pressas på pengar till någon för en påhittad kränkning. Något som polisen jämför med maffians indrivningsverksamhet. Pilängsskolans rektor menar att det är få som blivit utsatta för detta men att de nu går utmed det så de kan stoppa det i sin linda och det är därför de går ut med det nu.

Men man kan dock fråga sig om det är att stoppa detta med ”bötning” i sin linda när fenomenet förekommit ett par år?
För om det förekommit så länge så borde de väl på skolorna sagt något innan?
Men vad jag tror så beror det på att det nu också inträffat rån på skolorna som även det fenomenet med ”bötning” kommer fram. Jag tror nog att skolledningen börjar bli nervösa för att de inte tagit tag i ”bötningsfenomenet” tidigare och nu försöker visa initiativförmåga. Lite sent enligt mig om det förekommit i ett par år men ändå bra om de får bukt med det.

https://www.expressen.se/kvallsposten/skolor-varnar-sina-elever-for-ranvag/