Socialdemokraten Kenneth G Forslund försöker försvara Löfvens uttalande i Agenda men kraschar rejält i sina argument.

| 22 november, 2019

Nu är där ytterligare en Socialdemokrat som i en debattartikel försvarar det Löfven sade i söndagens Agenda. Denna gången är det Kenneth G Forslund som menar att det var fakta som Löfven sade när han sa: “kriminella är inte kriminella för att de är invandrare och kriminalitet har många orsaker, främst ekonomisk och social nöd”. För om du råkar vara underklass, och därmed lever ett fattigt och utsatt liv, så är valen inte så många.
Men då frågar jag mig om inte individen själv bestämmer om den vill gå med i ett kriminellt gäng?
Och det verkar vara så att han håller med detta för han skriver att varje individ ett ansvar för sina handlingar, ett eget val. Men huvudansvaret är trots det att samhället inte ställt upp tillräckligt.

Så då kan man fråga sig hur mycket samhället ska ställa upp?
För enligt mig så har de ställt upp hur mycket som helst för dem som nu utför brotten. De har bra mycket mer stöd från samhället än vad vi som är födda på 60-talet hade, och vi gick inte omkring och sköt vilt omkring oss. Vi stack inte ner folk med kniv eller för den delen rånade folk på allt de äger och har.
Men denna debattör menar att det beror på klasskillnader som har pressats tillbaka under decennier av egocentrering och marknadifiering. Och att när inte rätt analys görs, blir svaren också fel. Han menar att åtgärderna blir i bästa fall verkningslösa, i sämsta fall kontraproduktiva.

Som när Sverigedemokraterna vill stoppa vad de kallar ”massinvandringen”. Och med det skapat en förklaringsmodell som går ut på att alla problem i samhället handlar om invandringen.
Nu så svävar debattören ut i det blå när han i nästa mening skriver att “sanningen är den att Sverige aldrig har haft massinvandring. När flera miljoner människor flyr från krig, förföljelse eller naturkatastrofer till ett grannland, då går det att med fog tala om massinvandring.”
Men vad är det då som Sverige har haft kan man fråga sig?
När Sverige tagit emot närmare 1,3 miljoner migranter (enligt SCB) och anhöriginvandrare de senaste 10 åren, är inte det massinvandring?

Han medger att alla partier har sina egna förklaringsmodeller för samhällsproblemen och de är självklart ideologiskt betingade, Men det är bara Socialdemokraternas modell som är den rätta, den som ser orättvisor och klasskillnader. Han medger också att Sverigedemokraternas förklaringsmodell vunnit allt mer mark. Något som han nu menar att Moderaterna och Kristdemokraterna tävlar om för att komma ikapp och till och med köra om dem. Och det tydligaste exemplet på det var när Ulf Kristersson här i Aftonbladet bad om ursäkt för sitt partis och Sveriges förment misslyckade invandringspolitik.

Detta skulle vara enligt honom en direkt blinkning till rasisterna som skriker i versaler på Facebook och Twitter om allt från att julskinkan ska försvinna till att den så kallade PK-eliten har förrått landet och måste be om ursäkt, eller allra helst hängas upp i lyktstolparna i Finspång.
Man frågar sig verkligen vad detta är för en människa, om han är fullt frisk eller han förlorat förståndet, för enligt honom verkar det bara vara Sverigedemokraternas, Moderaternas och Kristdemokraternas fel att Löfven totalt tappade konceptet och gjorde ett totalfiasko i Agenda.

För han liksom Löfven skyller ifrån sig som små barn brukar göra när något gått fel. Eller som ungdomarna som också varit med i debattprogrammen den senaste tiden.
Jag frågar mig om sådana är värdiga att få sitta i regeringsposition,
är de ens värdiga att få sitta i riksdagen?
För jag tycker det inte, jag tycker att de bättre passat i en sandlåda bland de andra småbarnen som skyller ifrån sig när det inte går rätt. Det är där enligt mig de hör hemma.
Kunde man nu bara få alla att inse detta, och få dem ut på gatorna för att kräva denna regerings omedelbara avgång så skulle Sverige kunna bli som det en gång var igen, ett land som tog hand om sina medborgare.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0nznPo/darfor-blev-krocken-total-efter-lofven-i-svt?fbclid=IwAR1M-y3avuUskmHjvlpUFcG_7TJSGByXWUZeoTgS4fqVTF0eSayyWeXiY5M

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Socialdemokraten Kenneth G Forslund försöker försvara Löfvens uttalande i Agenda men kraschar rejält i sina argument.

 1. Berra Fors

  Mycket bra skrivet. Håller med till 100 %.
  Socialdemokraterna verkar alla leva i nån sorts verklighetsfrånvarande dimension. Ljuger och skyller ifrån sig och vill inte ta något ansvar för sina fruktansvärt dåliga beslut verkar också vara en av deras starka sidor. Varför inte bara säga att ni har misslyckats totalt och be svenska folket om ursäkt och lämna över till några som faktiskt värnar om Sverige och Svenskarna.

  Svar
 2. Roland

  I sitt sommartal före valet 2014 sade Löfven att “ALLA som vill komma till Sverige är välkomna”.
  2015 sade Löfven att “mitt Europa bygger inga murar”, samtidigt som tusentals människor vandrade på vägar i norra Tyskland på väg mot Sverige, det kunde alla se på Internet.

  I seriösa företag hade Löfven fått sparken för länge sedan, pga bristfällig förmåga att klara av konsekvensanalys.
  En fråga som många ställer sig är om Löfven är vid sina sinnes fulla bruk?

  Svar
 3. Stefan Johannesson

  S måste bryta med MP och utlysa nyval. Man måste ta risken att förlora makten och istället driva sin egen politik.
  Lek med tanken att den forna alliansen med stöd av SD hade bildat regering och drivit igenom det som S nu gör. Värnskatten, arbetsrätten, hyressättningen. Hade S jublat ? Troligen inte. Man hade fört ett j-a liv. Nu är det helt tydligen helt accepterat.
  Tyvärr är Stefan L alldeles för svag och otydlig i sitt maktutövande.

  Svar
 4. Carl den 12

  Berra👑
  Roland👑
  Stefan👑
  Göran🙏

  Calle som anser att är det inte slutbråkat snart på Rosenbad moder Swea största dagis för trotsiga ilbattingar ???
  Ju, mer ni stångas och dunkar huvudet blodigt mot väggen, medans viktig tid passerar.
  Ju, mer barn och människor som får lida medans ni tappar röster.
  Är det värsta som kan hända Sverige som land, att ni tappar makten ???
  Och så ifrågasätter ni politiker och era PK-följare varför SD växer ???
  RIP Greve Wachtmeister👑Din🏇Natt & Dag🌟

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *