Viktig information angående stabsläge

| 22 november, 2019

En video där Lennart Matikainen pratar om t.ex. att sjukhus intar stabsläge sprider sig nu raskt i Facebookgrupper. ProjektSanning kommer inte att lägga upp videon vare sig i FB-gruppen eller på Nyhetssidan. Däremot kommer vi löpande att informera om vad som sker.

Lennart Matikainen nämner stabsläge. Stabsläge är ett beredskapsläge där ledning eller nyckelfunktioner samlas och utvärderar information, beredda att snabbt sätta igång ordinarie verksamhet igen.

Det Matikainen åstadkommer nu är att skapa panik. Är det någonting vi behöver just nu är att själva ta det lugnt och försöka fungera som rationellt tänkande individer. Ingenting blir bättre av att vi blir panikslagna. Jag ger exempel på stabsläge när det gäller sjukvård.

Är det allvarligt när t.ex. sjukhus sätts i stabsläge? Ja, det är allvarligt. Det betyder att sjukhuset inte längre kan erbjuda vård eller hjälp. Det kan bero på flera orsaker. I det här fallet är det att likna med “att man gått in i väggen.” Resurserna räcker inte till helt enkelt. Personalen går på knä.

De sjukhus som omfattas av stabsläge har nu att lösa den uppståndna situationen. Det finns ingen som helst anledning att som Matikainen gör skrämma upp folk. Vi har haft sjukhus i stabsläge tidigare.

I mars 2018 t.ex. blev belastningen för hög för vissa sjukhus i landet. Influensa och halkolyckor satte press på sjukvården i landet. I hela Stockholms län var läget mycket ansträngt och på akuten på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge var trycket så högt att sjukhuset gick upp i stabsläge.

Det finns flera fall från föregående år. Det finns också olika orsaker till att problemen uppstår.
ProjektSanning kommer att hålla koll på situationen och se hur allvarlig den är. Vi kommer fortlöpande att återkomma med information. Vi kommer dock inte att delta i hysterin som sprids via videor på t.ex. Youtube.

Jan Ove Malmgren

Länk till Socialstyrelsen: https://web.archive.org/web/20171229231710/https://termbank.socialstyrelsen.se/showterm.php?fTid=640

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Viktig information angående stabsläge

 1. Monica

  Varför görs inget åt detta? De säger upp massor med läkare och sjuksköterskor som verklgien behövs och i stöllet anställer man chefer??? Ofattbart!`

  Ge sjuksköterskorna bättre löner så de stannar i Sverige och int åker till Norge och jobbar för dubbla lönen
  till bättre arbetstider också.

  Ta bort alla bidrag från invandrare och utvisa de som inte har uppehållstillstånd och ska utvisas så får vi pengar så det räcker till sjukvård och annat som idag inte fungerar.

  Måste till krafttag och inte detta slappa som regeringen idag, som verkar helt handlingsförlamade och gör ingenting åt någotnting mer än att beskatta oss svenskar mer och mer, hitta på fantasiskatter???

  1. Lennart Matikainen

   Att anklaga mig för att sprida panik är märkligt. Jag var tydlig med att anställda oroligt här av sig och jag berättat enbart vad de säger. Tycker ni att hålla tyst är i samma linje som de styrande vill ha oss. Att jag dessutom fick datorn och mailen hackad plus videon togs bort, visar väl på censur? Är det vad ni föredrar? Se igenom er själva och skilj på sanning och panik. Jag vill lyfta det som är och har otal med poliser m fl som inte kan berätta offentligt. Vad gör ni själva?

   1. Mikael

    Tycker det är mycket bra info. Fortsätt med infon. Det blir ingen panik. Vi blir glada för den lilla informationen vi blir tilldelade. Men vart tog videon vägen?

 2. Ormet kryper

  Bra Lennart. Du är en viktig person i dagens “Sverige”.

Kommentarer är stängda.