Är SD ett obehagligt parti därför att de inte tar hand om journalister?

Av | november 23, 2019

 

Carolin Hanna Dahlman, politisk för Kristiandsbladet, twittrar:

“SD tar inte direkt hand om journalister. Man fick ett godkännande om att få delta (folkvalda partier borde säga välkommen) och sen finns ett pressrum utan mat, finns inte ens rill salu. Kan säga att alla andra partier är mer välkomnande…”

Varför SD inte bjuder på eller säljer mat kan inte jag sia om, men däremot funderar jag på relevansen i Dahlmans tweet. Vad är poängen? I tråden är det många som ondgör sig över Dahlman tweet men jag tänker annorlunda.

SD är på väg att etablera sig som ett av de breda partierna i svensk politik. Och då blir även hur man tar hand om inbjudna journalister viktiga.

Det är inget fel av Dahlman att påpeka att det inte finns någon mat, det hör till spelet mellan journalistiken och politiken, men hon bör vara mer försiktig med att beskriva SD som “obehagligt parti”, vilket hon gör i tråden.

I stället för att skrämmas med SD bör journalister fokusera sitt engagemang på att beskriva partiets politik, styrkor och svagheter. Som Dahlman själv skriver, journalister arbetar för folket och ska vara en länk mellan väljarna och politiken.

Det blir i längden fånigt om man aldrig kan nämna SD utan slänga in något som inte har med deras politik att göra. Det blockerar debatten. Att kasta gliringar låter sig helt enkelt inte längre göras.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *