Godtas ursäkten från Moderaterna? 

| 23 november, 2019

Nja … Läget är mycket allvarligt och faktum är att Sveriges migrationspolitik skadat Sveriges på så många olika plan att det inte längre går att säga något annat än att landet är sjukt, allvarligt sjukt.

Om inte rikspolitikerna mycket snart lyckas få fram reformer som kan stoppa det sönderfall som är en konsekvens av nuvarande misslyckade politik, kommer det bli ännu värre. För att ta ett exempel, vi har allvarliga problem med den radikala islamism som sprids i Sverige via svenska moskéer. Svensk politik och svenska myndigheter har låtit en främmande och potentiellt livsfarlig religion etablera sig fritt i Sverige eftersom de valde att tänka att det var farligare att anklagas för rasism än det var att värna svenska medborgare. Svensk politik har i det avseendet bukt på obegränsad mängd av idioti.

Det var förvisso hedervärt av Ulf Kristersson att be om ursäkt men väljarna glömmer inte att Kristersson står Fredrik Reinfeldt nära. Och om det är någon politiker som sargat väljarnas tillit till politiken så är det Reinfeldt. 

Handen på hjärtat: Hur många känner idag någon tillit till Fredrik Reinfeldt? Han om någon har väl visat hur man som politiker låter sitt personliga och oresonliga hat gå ut över ett helt land. 

För att ursäkten från Ulf Kristersson ska accepteras behöver han förstå att den måste följas upp med en vilja att leva upp till väljarnas förväntningar. Svenska politiker, undantaget Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor, har aldrig haft lägre förtroendesiffror i modern tid än just nu. Det är välförtjänt. För att förtjäna väljarnas respekt finns ingen annan väg att i handling visa att man nu förstått och menar allvar. Per omgående.

Kristersson måste visa väljarna att han är redo för ett samarbete med SD och att han förstår att SD är nyckeln till makten. Något annat kommer inte duga. 

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp