Nej Socialdemokraterna, ni måste sluta nu!

| 23 november, 2019

Okej, alla är införstådda med att kritiken har varit hård sedan statsminister Stefan Löfvens (S) intervju i Agenda förra helgen. 

När partistyrelsen möttes för att diskutera sin ”mellanvalsstrategi” så sa partisekreterare Lena Baastad Rådström i P1-morgon att det är svårt att i dagens debattklimat att föra resonemang om segregation och om kriminalitet. Det är det ju inte, det är faktiskt bara Socialdemokraterna som har de problemen. 

Scrollar man på Socialdemokraternas sociala medier framgår det med all önskvärd tydlighet att de faktiskt helt undviker de frågorna. Morgan Johansson skriver i början på november att “mycket återstår sannerligen att göra. Men jag är övertygad om att utvecklingen kan vändas, med rätt resurser och rätt verktyg för de brottsbekämpande myndigheterna och en mobilisering från hela samhället.” Ett påstående som i alla fall får mig att tänka, Goddag yxskaft. 

Socialdemokraterna har målat in sig i ett hörn. Deras ovilja att koppla samman den organiserade brottsligheten med migrationen, samtidigt som de påstår att de är TYDLIGA med det finns ett samband mellan segregation och kriminalitet. Men det finns absolut ingen koppling mellan migration och kriminalitet?! 

Sveriges Radio

Det borde inte behöva skrivas, att den kriminalitet, antisemitism och våld som präglar Sverige göds av segregationen. Ändå vidhåller Socialdemokraterna med en dåres envishet Sverige som ett blomstrande kulturnav. Den allt tydligare segregationen, där parallella samhällen har tillåtits etablera sig i toleransens och avsaknaden av integration, håller på att slita isär Sverige. 

Vad som förvånar allra mest är när de skriver: Sverige är byggt på plikt och rätt. Det är grunden för vårt välfärdssamhälle. Det innebär att du har skyldigheten att lära dig språket och aktivt bidra till samhället.

Socialdemokraterna

Så … vad händer eller snarare har hänt? De krav eller den integrationsoffensiv som S pratar om, har aldrig existerat och gör inte ännu. Det är fakta. Som nyanländ i Sverige behöver du inte göra din identitet sannolik, du behöver inte ha asylskäl, och du behöver definitivt inte lära dig språket eller aktivt bidra till samhället. Varför? Jo därför att Stefan Löfven bestämt att de för alltid ska behandlas och betraktas som offer. 

Socialdemokraterna borde inse att det de menar med plikt handlar om plikt för skattebetalarna och övriga världens rätt till Sveriges välfärd. Vad Sverige behöver är att ta makten från S och deras ”satsningar”. Om det inte vore för allvaret, skulle jag hellre kalla dem för satir och sifferbingo.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp