Socialdemokraterna i krismöte under fredagen, Löfven smög ut bakvägen efter mötet

| 23 november, 2019

Under gårdagseftermiddagen så höll den socialdemokratiska partistyrelsen ett krismöte angående den senaste tidens kritik mot partiet och Löfven. Vad mötet handlade om kom efter mötet inte direkt fram men den troliga orsaken till detta krismöte var Socialdemokraternas sviktande opinionsläge samt Löfvens totalkollaps i söndagens Agenda. När mötet var slut så kom ledamöterna ut en efter en, alla utom den allsmäktige Löfven som smet ut bakvägen från Sveavägen 68.

Några av partistyrelseledamöterna stannade upp för att tala med den samlade journalistkåren som samlats utanför partihögkvarteret. En av dem var LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson som sa att det är ett allvarligt läge. Men han och andra sade att mötet var ett möte där en ny ”mellanvalsstrategi” skulle tas fram, det var alltså inget krismöte. Magdalena Andersson säger att givetvis så har alla sprängningar och skjutningar gjort att deras opinionsläge försämrats.

Men det menar hon är naturligt då de sitter på regeringsmakten. Och hon fortsätter sen med att de gör nu allt för att vända utvecklingen. Ygeman är inne på samma linje, men säger samtidigt att Socialdemokraterna nu måste bli tydligare med vad man vill med landet. Han menar att de måste visa hur de vill föra landet framåt. Han menar att det nu varit så mycket fokus på skjutningar och våld. Nu måste mer fokuset läggas på att få ihop Sverige och förbättra välfärden.

Men en partiföreträdare som inte nämns vid namn säger att det också talades om Löfvens ledarskap och vilken som ligger bäst till att ta över efter honom. Så något har hänt kan man säga då Löfven suttit ohotad sedan han tillträdde efter Juholt. Men att han skulle avsättas som partiledare bedöms som helt uteslutet enligt partiföreträdare. För han har fortfarande ett grundmurat stöd efter att han tog över det krisande partiet 2012. Och det har börjat pratats om det inte vore klokt av Löfven att lämna över partiledarrollen innan nästa val.

När man läst Expressens artikel och det partiföreträdarna ska ha sagt efter mötet i fredags så frågar man sig om Socialdemokraterna har någon krisberedskap alls?
För att partiet är i kris det är en sak som är säkert, de vet inte vart de ska vända sig för att förbättra sitt opinionsläge. De vågar eller vill inte säga vad som ligger bakom de problem som finns inom många politikområden som fallerar i Sverige numera. Och så länge de inte vill eller vågar ta tag i dessa områdena så kommer det krisande Socialdemokraterna inte att komma ur den kris de försatt sig i.

https://www.expressen.se/nyheter/s-topparnas-ord-om-djupa-krisen-i-partiet/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •