Med socialdemokrater som Olle Thorell behöver Socialdemokraterna inga fiender och SD inga valarbetare

Av | november 24, 2019

Olle Thorell ställer sig själv en fråga som han sedan besvarar: Vad är det för formel SD använder för att locka folk? Den är lätt att känna igen. Populister, fascister, demagoger och antidemokrater har använt samma knep i alla tider.

Vi ska alltså förstå det här som att SD utsett sig själva “till den enda sanna talespersonen för ”folket”. Gör samtidigt ”folket” till en enhetlig grupp, med samma identitet, intressen, egenskaper och behov.”

Sedan behövs en syndabock, fortsätter Thorell:

“Peka nu ut en grupp som syndabock. Syndabocken är inte en del av folket och har inga gemensamma intressen med folket. Syndabocken är i maskopi med eliten om att lura folket. Alla resurser som folket skulle behöva går i stället till syndabocken. Skulle folket bara bli av med syndabocken och eliten, kommer allt bli bra. Som det var förr. När allt var bra. Innan eliten och syndabocken förstörde allt.”

Analysen är klappad och klar. Han kan därefter enkelt manövrera texten till 30-talets Tyskland och nämna judarna, invandrarna, utlänningarna, asylanterna, skäggbarnen, de bidragsberoende, somalierna, tiggarna, araberna, invällarna och pensionsräddarna för att nämna några.

Därifrån är det bara för Thorell att börja prata om Hitler om gaskamrar eller förintelseläger. Om hur allt började med ett ifrågasättande av ”eliten” och de ”däruppe”, det röriga parlamentet och demokratin som inte kunde få nåt gjort för folket. Det började med misstänkliggörande av traditionell media och ”lügenpresse”.

Klappat och klart. Utan att skriva det rakt ut har nu kopplat samman SD med Hitler, förintelseläger, gaskamrar, skäggbarn, araberna och mycket annat, utan att han klart och tydligt skriver det. Thorell går alltså i den fällan han skriver om. Insinuerar och på lösa boliner kopplar samman ett riksdagsparti med Nazi-Tyskland. 

Lösningen i Thorells värld är att vi arbetar tillsammans, utan att klumpa ihop folk i grupper och pekar finger mot syndabockar. 

Ett starkare samhälle och tryggare Sverige kräver ett Socialdemokratiskt parti som rensar ut antisemitismen inom det egna partiet. Som slutar att kalla Sveriges största parti och dess väljare/sympatisörer för nazister. Som slutar upp med enfaldiga analyser om något de själva är skyldiga till. 

En sista dödsryckning från en desperat socialdemokrat med svårartad hybris kring sin egen förträfflighet och godhet, är vad Thorells text är. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Med socialdemokrater som Olle Thorell behöver Socialdemokraterna inga fiender och SD inga valarbetare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *