Tino Sanandaji: Som del av chockbesparingar har Kramfors betong på ishockeyrinken

Många häpnar fortfarande över Iraks försvarsminister, men är bara toppen av isberget på det fusk och politiskt korrekt vanvett som härjat i välfärden.

Idag varnar kommundirektör i Kramfors om ”systemhaveri” då de står på ruinens brant: “Åtta av tio kommuner planerar besparingar och en av dessa är Kramfors som måste spara 50 miljoner kronor, en otrolig summa för en kommun med omkring 18000 invånare”.

Som del av chockbesparingar har Kramfors betong på ishockeyrinken, efter ett ekonomisk ras i år som per invånare motsvarar fyra miljarder kr i Stockholm. Berättelsen om hur ideologiska fanatiker skövlade denna lilla skogskommun är kanske inte lika underhållande som Saddam Husseins bidragsgeneral, men lika viktigt.

Kramfors är en av de norrlandskommuner där S brukade få egen majoritet, och är fortsatt ett rött fäste som lojalt trodde propagandan om att flyktingar skulle stärka ekonomin. De tog emot flest flyktingar i länet, med väntat resultat. Två tredjedelar av nyanlända jobbar inte och 47 procent av försörjs av socialbidrag, jämfört med 3 procent av sverigefödda.

Inflödet av fattiga som ökar behov men inte betalar skatt raserade ekonomin och tvingade Kramfors införa anställningsstopp, vilket inte hindrade kommunalrådet från att gå ut på SVT och hävda att flyktingarna var ”oerhört värdefulla för att klara bemanningen”!

Kramfors betalar priset för att låta sig luras av vetenskapligt falska bluffen att invandring är nödvändig för välfärdens bemanning, när det tvärtom förvärrar personalbehov.

Kommunalråd Jan Sahlén (S) avgick nyligen av personliga skäl, men håller fast om skyldighet att dela med sig: ”Han köper inte att det behövs en stramare politik för att vi ska klara välfärden. – Vi måste inse att vårt välfärdssystem på sikt inte längre enbart är “vårt”. Välfärdssystemet måste förändras och stärkas för ett större “vårt””

Folkhemmet byggdes som ett nationellt projekt, men eftersom många makthavare idag anser att Sverige måste dela med sig har de öppnat systemet för omvärlden att plocka ifrån, lite som en godisbutik. Problemet är att det inte är sin egen godis de ger bort, utan andras.

Tino Sanandaji på Facebook

Se filmklippet här


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Tino Sanandaji: Som del av chockbesparingar har Kramfors betong på ishockeyrinken

 1. Jan-Ove Freidlitz

  Vi måste snarast bli av med socialdemokraterna från makten, överallt i alla kommuner. Annars blir det kommunernas undergång. Även miljöpartiet måste bort.

  Svar
 2. Robert

  Att det överhuvudtaget är möjligt att föra en politik som säger att hela världen har rätt till det svenska folkets skattepengar. Ett barn förstår att pengarna kommer att ta slut.

  Svar
 3. Archimedes

  Raseringen av välfärden kommer att gå fort. När kommunerna nu tvingas dra ned på verksamheten för att betala socialbidrag till invandrare är skattebetalarna grundlurade.
  Men varför fortsätter man rösta på dessa partier som har som mål att ‘dela vårt välstånd’ till övriga världen?
  Konsekvenserna av denna idioti blir att Sverige blir ett U-land. När äldreboenden nu utryms för att istället användas som flyktingbostäder är ett tecken på att vi nått botten. Vi kan inte betala för alla världens fattiga. Hur länge till ska vi tåla att bli behandlade på detta sätt? Det är dags att säga ifrån nu!

  Svar
 4. Eugen

  Man kan lura hela folket en tid och man kan lura en del av folket hela tiden
  men man kan inte lura hela folket hela tiden. Hoppas det får ett slut snart.

  Svar
 5. Sören Nordstrand

  Verkar ju som Kramforsborna själva röstat för detta, så varför klaga?

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *