LOTTA GRÖNING: Statsministrar träder fram i kris

Att Stefan Löfven smiter ut bakvägen är en oerhört viktig signal för svensk poliitk. En statsminister som gör så är medveten om att han inte har något stöd, bland majoriteten av väljarna. Att han än så har Löfven ett starkt stöd inom det egna partiet, men det är bara en tidsfråga innan dem som stödjer honom i ren självbevarelsedrift lämnar det sjunkande skeppet för någon annan partiledare. Om det nu finns någon inom S.

Att Lotta Gröning går hårt ut nu och skriver både på twitter, på Facebook och i Expressen är betydelsefullt. Hennes kritik är relevant men framför allt kommer den från rätt håll.

Stefan Löfven var aldrig någon statsminister, han var och förblev fackledare. Det är just därför han inte träder fram när kriminella tar över stadsdelar, när dödskjutningar och sprängningar som gör landets otryggt, eller har någon strategi för hur problemen ska lösas eller omgivit sig med kompetenta medarbetare. Det är därför han är rädd för sina egna väljare, han inte ser dem i ögonen och berättar varför politiken ibland måste fatta svåra beslut, skriver Gröning.

Sammantaget har det här varit “förödande för hans trovärdighet att han så tafatt och dåligt tacklat sjukhuskrisen på hemmaplan.”

Så vad händer nu? Som Gröning, tror jag han i skrivande stund funderar kring sig själv som landets ledare. Jag tror han vill sluta, hoppa av snabbare än tåget. Det är uppenbart att han lider men frågan är: När är tiden mogen för honom att avgå? För folkets räkning spelar det ingen roll om det sker idag eller imorgon. Problemet är att det inte finns någon självklar efterträdare, så ska han lämna ett land och ett parti kris, är det bäst att oppositionen får till ett nyval.

“Vi lär få besked, antingen fortsätter Stefan Löfven som ingenting har hänt och tar nya tag. Eller också får det krisande socialdemokratiska partiet ännu en partiledare som ska försöka öka trovärdigheten och locka tillbaka väljare.”

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

6 tankar på “LOTTA GRÖNING: Statsministrar träder fram i kris

 1. Carl den 12

  Klockrent👸

  Calle citerar Jocke Berg i KENT “BELLA EPOQUE”

  Svar
 2. Carl den 12

  PS “BELLE EPOQUE”, ska det ju va.
  Och vi behöver fler som Lotta på Bråkmakargatan, Madicken, Barnen i Bullerbyn, Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och övriga i Astrid Lindgrens värld.

  Calle som önskar mycket mer utav hjältemod bland gott folk i Moder Swea, för det är hon värd🙏

  Svar
 3. Berra Fors

  Att smita ut bakvägen är ännu ett bevis på att Sveriges statsminister är en feg ryggradslös krake. Att inte stå upp för det svenska folket och dess kultur visar bara att han är en landsförädare av stor rang. Det enda han är bra på är att ljuga och svammla en massa skit.

  Svar
 4. Ulf

  Regeringen Löfven är nog nöjda med att införa skatt på plastpåsar……det är nog den i särklass viktigaste frågan bland regeringspartierna för närvarande.🤯man tror alltid att botten är nådd men det visar sig att den bara förflyttas ännu ett steg nedåt,bottenlöst vanstyre och förakt för Sveriges hela tiden ökande samhällsproblem.Dessutom står bidragskranen alltid öppen som det verkar och mina skattepengar utdelas till människor som inte har någon rätt till dem.De svenskar som verkligen är i behov av bidrag nedvärderas.Sannerligen helt sinnessjuk politik.

  Svar
 5. Carl den 12

  Att det ska vara så svårt att begripa i Sverige har vi som alla arbetar och alla som betalar skatt gemensam ekonomi och företräde.
  Och så ska det vara, att varje land har sin egen ekonomi att förfoga över.
  Invandrare som vi har sett dom senare åren har inte lyckats komma ut i arbete som tidigare invandrare gjort förr om åren.
  Och bör därför inte ha ekonomisk rätt till bidrag.
  Och vi svenskar har gemene man inte så bra ekonomi, utan det är bankens lån som står för stora delar av att det ser ut som om svensken har det gott.
  Men skulderna ska betalas och vi får alla som kämpar med lån, räntor och amorteringar och sköter oss, se på när den organiserade kriminaliteten tar över, fast att så många människor som är utrikesfödda jobbar stenhårt.

  Calle hälsar dig Stefan och din svenska maffia, att det var inte det här våra förfäder arbetade för och byggde upp som skulle gå i arv till kommande generationer !!!
  Kriminell Hemmet är din era av vanvettigt “styre”.

  Svar
 6. James Andersson

  Löfven är. Värdelös,. AVGÅ. OCH. JAG. VILL HA. THOMAS BODSTRÖM SOM NY STATSMINISTER, men det måste bli nyval, och bort med. Högerpolitiken.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *