PS ser sig inte som del av en specifik opposition. Vi bottnar i läsardriven folkbildning.

Lennart Matikainen

Lennart Matikainen du nämner oss i en video där du tar tar upp att du anser att det är tråkigt att PS “attackerar” dig och att vi därigenom är en del av att skapa en polarisering inom oppositionen.

Här vill vi klargöra att PS ser sig inte som del av en specifik opposition. Vi bottnar i läsardriven folkbildning.

För många av oss är det uppenbart att landet sedan mycket lång tid tillbaka befinner sig i ett tillstånd av politiskt och moraliskt förfall och man frågar sig varför inte fler personer och organisationer opponerar sig. Ett skäl kan vara att de etablerade massmedierna, som SVT/SR och DN, aktivt stödjer den förda politiken och på så sätt äger debatten och tystar kritiken.

PS har noterat en avsaknad av en plattform eller kanal om man så vill där vi kan uttrycka oss och ta del av andras synpunkter och erfarenheter på ett sådant sätt av vi både kan debattera och fortbilda oss.

Vi menar att just läsardriven opinion kan göra stor skillnad och ge läsarnas möjlighet att medverka och påverka samhället och svensk politik. Det handlar främst om att förverkliga möjligheten för svenska medborgare att mötas i frågor som berör. LF blir rätt använt ett flexibelt instrument samtidigt som den utmanar och överbryggar. Tillsammans kan vi skapa ett bättre samtalsklimat samtidigt som läsarna och PS kan skapa förutsättningar för att tydligare delta i demokratin och samhällslivet samt berika den enskilda människans liv och livssituation.

Denna typ av medborgerlig läsardriven folkbildning ställer krav på oss allihop, från vår sida handlar det om att inte sprida sådant vi bedömer skapar panik, hets, hot eller hat. Mer om läsardriven folkbildning här: https://projektsanning.com/2019/10/13/kara-lasare-ps-kommer-behova-er-hjalp/

Med det sagt, vi ser alltså inte oss som en del av den opposition du Lennart Matikainen nämner i din video. Politiskt har vi förvisso tagit ställning för bildandet av ett nytt högerkonservatovt block i KD, SD och M. Om det har vi skrivit här: https://projektsanning.com/2019/09/12/oppet-brev-till-m-kd-och-sd/

Lennart Matikainen efter att du la upp din video skapade du rädsla och osäkerhet bland de som följer olika nätfora. Vi blev snabbt kontaktade av oroliga medlemmar och läsare av PS.

Vi kritiserar inte dig som person, Lennart Matikainen. I det här fallet handlar det om att informera och göra det på ett sådant sätt att folk inte ska behöva få en känsla av panik. Nu har vi gjort vad vi kan för att informera och vi fortsätter på den vägen. Jag tror våra medlemmar känner sig hemma och trygga i det.

Vad beträffar stabsläge såg vi att vi behövde ge en saklig och informativ förklaring om effekten av detta. Svenska sjukhus befinner sig ofta i stabsläge, t.ex. vid epidemier, eller där man står inför stora neddragningar av personal. Nyligen såg vi att 200 personer blev av med sina jobb.

Du nämner att uniformerad personal utrustas med skottsäkra västar. Varför är du förvånad? Man skjuter ju skarpt eller kastar gatstenar på dem. Det är mycket som har förändrats i Sverige, vi befinner oss på många olika sätt i en allvarlig kris. Vi är medvetna om det. 

Madeleine J Lilja Rönnquist/Jan Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *