Redovisa vad invandringen kostar kommunerna

Tror ni det kommer hända? 

Regeringen måste nu öppet redovisa en analys av konsekvenserna av invandringen för Sveriges kommuner, skriver Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson.

Initiativet är bra, liksom kravet men kommer det hända? Det tror inte jag. 

En regering som väljer att mitt i rådande kris ställa “mer mänsklighet” mot en växande fattigdom i Sverige, är en regering som är sjuk. De utökade för tusan rätten till anhöriginvandring, i vissa fall utan krav på att den som vill ta hit sina anhöriga har egen bostad eller tillräcklig försörjning. Och det beslutades i vanlig ordning o en handvändning, utan någon tanke på orsak och verkan, men framför allt mot stora delar av folkets vilja. Vad är det för en slags regering som gör så? 

Vi som skriver om regeringens haveri dagligen har också skrivit om det generösa regelverk för anhöriginvandring och påtalat att det kan bara leda till en sak: antalet asylsökande och antalet anhöriga kommer att öka. 

Vi har också upprepat sagt att det är fel, inte minst därför att vi befinner oss i en kris, en kris som handlar om allt från tillit till politiken, integrationsproblem som det grova våldet. Mer press på välfärden och mer press på folket är bara fel. 

Men jag välkomnar kravet från Moderaterna att regering-Löfven nu öppet måste redovisa en analys. Det är av största betydelse, inte minst ur kommunernas perspektiv. Det handlar bland annat om att beräkna ökade behov av skolplatser, sjukvård och bostäder. 

Regering-Löfven vet dock att om så sker, kommer de partier som ingår i regeringen förmodligen tvingas ut i ett nyval, och är det något dessa partier visat oss så är det att de är redo att spela högt för att behålla makten. 

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

8 tankar på “Redovisa vad invandringen kostar kommunerna

 1. Jan-Ove Freidlitz

  Tyvärr det har varken poliker eller myndigheter en aning om. Här drivs invandringen utan någon större inblick.

 2. Alawe

  Hej
  Här ska försöka svara på denna artikeln, jag läser nästan varje dag några artiklar och alla de är mot invandringen, frågan gentemot till alla de som skriver så , tror ni de som jobbar i migrationsverket eller i regeringen är inte kompetenta att ta rätt beslut det som gäller invandrare och hur mycket sverige behöver folk varje år, alltså det som jag vill förklara att SVERIGE behöver mycket folk för att landet lider av bristet på arbetskraften och många statstiker visar det , om tio år gammla människor ökar i landet jämfört med hur mycket föder i landet och hur många lämnar landet , jag tror att fokusera bara på en sak invandring menar jag och bortser de andra viktiga saker är helt dumt.

  1. Nyen annamaria

   Äntligen nån med hjärna i moderaterna pratas aldrig om vad invandrong kostar oss skattebetalare finns andra saker o orättvisor som skattepengar bör gå till

 3. Nylen anna maria

  Vi behöver inte fler analfabeter o utländska bidragstsgare i sverige tro inte att alla som kommit hit vill jobba lata o kommer ej att få något jobb

 4. Carl den 12

  “Apotekare” har vi redan gott om i 5:ans Nordstan i Göteborg, så det räcker och blir över………………..

  Calle som önskar en folkomröstning om Sveriges invånare anser att vi ska finansiera kriminella ???
  När det finns så många andra både svenskfödda och icke födda här som gör rätt för sig och bör ha större rätt till den sociala välfärden, än dom som satt det i system att bara göra “karriär” inom den kriminella hierarkin, som vi ser effekterna utav ???
  Och återigen, det handlar om sunt förnuft och RÄTTVISA 🙏

 5. LENNART PERSSON

  Det är förmodligen så att vår regering styrs av någon högre makt som inte i första hand värnar om svenska folkets väl.

 6. Pentti Varg

  Jag hade bra jobb och betalade hög skatt här. Vad har jag fått ut av dom skattepengar? Jag hade behov av en stor hjärt operation men hade fått vänta hör hemma säkert ett år eller längre. Nu åkte jag till Bordeaux och fick operationen gjorda där. Det gick bra och jag är helt
  Återställ. Fick betala detta själv. 130.000.00 kronor.
  Hade jag varit ny inkommen så hade jag fått detta gratis här i Sverige. Jag har lämnat kvittorna till Försäkringskassan och vi får se om detta gå under vårdgarantin.

 7. Jan-Ove Freidlitz

  Alawe men de flesta invandrare går på bidrag eller håller på med brott. Hur kan invandrare vara bra för Sverige?

Kommentarer är stängda.