Svenska myndigheter och regeringen har länge känt till att Iraks försvarsminister bott i Sverige och att han har varit svensk medborgare 

| 26 november, 2019

Iraks försvarsminister Najah al-Shammari rapporteras ha anlitat en svensk advokat och hotar nu att stämma nyhetssidor som rapporterar om hans svenska medborgarskap, skriver flera medier. 

Hela den här historien stinker och det blir bara värre. Följande inträffade 2016. 

Åtal mot minister sprack efter press från Irak

Iraks försvarsminister Najah al-Shammari har stått åtalad för en rad våldsbrott i Sverige men åtalet lades ner efter att Irak satt press på målsäganden som drog tillbaka sina berättelser, avslöjar Expressen. 

Najah al-Shammari, som har svenskt medborgarskap, misstänktes ha misshandlat en tonårspojke och två kvinnor upprepade gånger. Han misstänktes också ha hotat att slänga ut en pojke och en liten flicka genom fönstret.

Enligt uppgifter till Expressen var det påtryckningar från Irak som gjorde att målsägandena drog sig ur och åtalet lades ner 2016. En källa säger till tidningen att offren blev ”otroligt rädda”. 

En främmande stat har alltså på svensk mark hotat svenska målsägare och förmått dem att dra tillbaka sina anmälningar. Som sagt, hela den här soppan stinker. 

Svenska regeringen har under lång tid känt till att Najah al-Shammari befunnit sig i Sverige. Regeringen har också vetat om att Najah al-Shammari levt gott på skattebetalarnas pengar under alla år han varit skriven i Sverige. Oavsett om han befunnit sig i Sverige eller i Irak. 

Att som regeringen nu påstår att man inte känt till att Najah al-Shammari befunnit sig i Sverige är ren och skär lögn. Hade inte Nyheteridag efter tips hittat den här storyn hade det här kunnat hålla på hur länge som helst. 

ProjektSanning hittade några dagar efter Nyheteridag:s avslöjande en namninsamling startad av exilirakier boende i Sverige vilken syftade till att ställa Najah al-Shammari inför rätta för händelser i Irak under oktober månad i år då åtskilliga demonstranter dödades av militären. 

Varför gräver inte svensk media i det här? Varför agerar inte svenska politiker? Var är Löfven och Johansson? Inte ett knyst! Var är Kristersson-Busch Thor och Åkesson? Har vi ingen opposition? Vi har inte hört ett knyst från dem heller. Det är lite som att “ducka så går det över”. Locket på helt enkelt. 

ProjektSanning fortsätter att följa utvecklingen. 

Jan-Ove Malmgren

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Svenska myndigheter och regeringen har länge känt till att Iraks försvarsminister bott i Sverige och att han har varit svensk medborgare 

 1. Jeanette

  Gott folk de pågår en planläggning genom att ha en utomeuropeiska makt och statsman som lever på bidrag i vårt land och politikerna är väl införstådda med detta! Dom är kuriren åt dessa makter och folket måstebörja lyssna till folket som ständigt varnar och ringer i klockorna!! Att dom där oppositionen inte säger ett dugg i dessa händelser förvånar mig men man anar ju även ugglor i mossen även här pengar går nog före folkets säkerhet även i dom leden!! Jag skulle inte bli de minsta förvånad så de är lika bra ni med börjar förbereda er för massutflyttning men ta så mycket som möjlig av landets inkomster bidrag resurser och hem med er här ska inga guldgåvor bli kvar till förövarna och landsförädarna!! Skit ska skiten ha!! Men som sagt de ger sig vem som har haft rätt!!

  Svar
  1. Tios

   Chef och Åklagare på Södertörns tingsrätt som lät korruption påverka beslut är dessutom son till Stockholms läns Gränspolischef. .
   Carl Wetter
   https://www.facebook.com/452106938217019/posts/2237931766301185?d=n&sfns=mo

   Fler personer från Iraks innersta kärna knuten till försvarsministern finns skrivna i Sverige men nor nu i Irak med Svenska bidrag.
   Namnbytena är som ett pärlband och trots att de är gifta så anger en på sin svenska brevlåda efternamnet Sandberg . (Tidigare Zaidi)
   https://www.hitta.se/rasha+strandberg/skärholmen/person/y0~TTZ___5
   Bostadsbidrag,sjukbidrag och barnbidrag trots att dom bor i Irak och hyr ut bostaden svart till andra Irakier.

   Svar
 2. Ingalill Sansoni

  Man blir ordlös,vad har hänt med
  Svenska folket?förr ganska
  Vettiga,men är det bara papp-
  Skallar,som misslyckats mera.
  Det är skrämmande vi har knappast
  Poliser,militärer,bara fler
  Galningar,utan IDoch pass!
  Jag ber alla begrunda detta,
  Djupt och utan PK filtret🙏🤑

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *