Löfven i polemik med Sverigedemokraten Henrik Vinge och med KD:s Ebba Busch Thor under utfrågningen av Löfven i riksdagen idag

| 28 november, 2019

Det var lite polemik i riksdagen då Löfven frågades ut ut av ledamöterna i riksdagen. På en fråga från Sverigedemokraternas vice partiordförande Henrik Vinge där han frågade om Löfven ”såg det komma” att Sverigedemokraterna i vissa mätningar skulle vara större än Socialdemokraterna så svarade Löfven, ”det brukar heta så på högerextremkanten”. “Det brukar heta att socialdemokratin som är precis här och nu inte är bra, men att den som var före var bra. Det fick Göran Persson också höra. Att Ingvar Carlsson minsann var en bra socialdemokrat. Då var det ordning och reda. När Ingvar Carlsson var socialdemokratisk partiledare fick han höra att på Olof Palmes tid, då var det bra. Så det där är inget nytt. Det är så gammalt, och det är uttjatat.”
Men då frågar jag mig varför Socialdemokraterna inte lär sig något från tidigare ledare?

För jag kan nästan lova att på varken på Ingvar Carlssons eller Göran Perssons tid fick vi läsa bisarra nyheter om hur Iraks försvarsminister får bidrag från Försäkringskassan samtidigt som svårt sjuka svenska nekas sjukförsäkring. Jag kan också med hedern i behåll också lova att vi aldrig hade haft sådana skjutningar sprängningar eller knivskärningar på deras tid, för det kom inte förrän när invandringen liberaliserades. Och det gjordes den inte på deras tid Löfven.
Efter första polemiken så fortsatte Vinge med att fråga varför regeringen tycker att det är viktigare med stor invandring än att ha råd med sjukvård och rejäla pensioner för de äldre. På detta kom ett standardsvar från Löfven som vi hört till leda, att det var den här regering den han leder som lade om migrationspolitiken. Och att det minsann var de partierna som SD nu vill liera sig med som står upp för den gamla migrationspolitiken.

Jo, det stämmer att både Moderaterna och Kristdemokraterna stod för den gamla migrationspolitiken, men under andra ledningar.
Men Löfven, har du glömt att det parti som mer än annat vill återinföra öppna gränser sitter i regeringen?
Din regering stöds också av två av de partier som stod och nog fortfarande står för en ökad migration.
Det heter Miljöpartiet om du behöver påminnas om det och det var de som slöt avtalet med Alliansen att öppna gränserna, de andra som också stod bakom denna är ditt stöd och de heter Centerpartiet och Liberalerna, så om jag var dig i detta fallet hade jag talat tyst om vilka som är skyldiga i den katastrofen.
Även Ebba Busch Thor var på stridshumör när hon kritiserade Löfven för att regeringen först varit emot en rad förslag för att få bukt på gängkriminaliteten. För att sen presentera förslagen som om det var deras egna.

Löfven svarar på detta med att skjutningarna startade inte 2014, de startade 2010. Och när vi kom till regeringskansliet fanns det noll förslag förberedda.
Men Löfven, då skulle jag velat ställt dig en angående detta och den är varför har ni inget gjort förrän nu?
Ni har dock suttit i regeringsställning i mer än fem år så något borde ni väl klarat av att göra tycker man.
Men kan det inte vara så att ni förnekat dessa gängskjutningar ända fram tills i år?
När ni tillträdde 2014 så utnämnde ni också en ny rikspolischef.
Du kanske kommer ihåg vad han hette?
Annars kan jag påminna dig, det var Dan Eliasson som ni tillsatte och som under alla år han satt på posten nekade till att det fanns några utanförsområden, att där fanns några problem i dessa områdena eller någon annan stans i Sverige.

De enda problemen var de “alarmister” som sa att där var problem. Det var dessa som var problemet i Eliassons ögon, och han backades upp av dig gång på gång. Ni satt där med era skygglappar och såg varken det ena eller andra. Eliasson kom med det ena armbandsförslaget efter det andra och du bara nickade och höll med honom.
Så jag undrar om han fortfarande suttit på sin plats, om det hänt något efter att kvinnorna skjutits. Den som sköts med sitt barn i famnen och den som sköts genom ett fönster?
Hade det då inte blivit nya armbandskampanjer precis som när kvinnor och tjejer blev tafsade på under musikfestivalerna?
Jag bara undrar, för när man inte velat ta tag i problemen på mer än fyra år trots att det varit uppenbart för allmänheten om vad som håller på att hända och händer så får man vara försiktig med att skylla på andra.

https://www.expressen.se/nyheter/efter-kritiken-nu-fragas-lofven-ut-i-riksdagen-/

7 tankar på “Löfven i polemik med Sverigedemokraten Henrik Vinge och med KD:s Ebba Busch Thor under utfrågningen av Löfven i riksdagen idag

 1. BIA BELL WALL

  Jag tackar för dagens sanning det bästa jag läst på länge

 2. Anita Westerberg

  Tack så klockrent skrivet, det är väl kört för regeringen nu får man hoppas

 3. Tommy Nordström

  Vad är fel? Löfven talar vad han tror på, varför hånar ni honom för det? Är inte Sverige ett fritt land längre? Jag trodde att man fick ha en politisk åsikt utan att bli hånad för det. Ett lite vänligare och respektfullt ordval tack!

 4. Anders Hagberg

  Samma gamla oppositionsdravel, tja det är väl dags att oppositionen hamnar i regeringsställning så de får visa sitt rätta ansikte och vad de går för när det verkligen gäller. Att sitta på läktaren är en jämförelsevis lätt uppgift.

 5. Berra Fors

  Stefan Löven har ingen aning om vad han själv tror på. Han är bara en enkel lobotomerad människa som inte vet vad han håller på med. Lögner och förnekelse på löpande band i vanlig ordning. Skyller ifrån sig och skyller på andra verkar vara socialdemokraternas moto. Nu är det försent för bot och bättring. Men det såg dom väl heller inte komma.

 6. Jan T Carlsson

  Det är väl inte för mycket sagt att man i de flesta länder värda att nämna i sammanhanget, hade man utlyst nyval vid det här laget. Vi svenskar har en alldeles för lång rektionstid. Man kan närmast tala om en slags hicka i demokratin där politikerna har dragit slutsatsen för åratal sen att man inte alls behöver lyssna till väljarna, utan riktar hela sin uppmärksamhet mot media. Vad det gäller Lövens regering så består den dels av ett parti ingen har röstat på och dels av politiker som har förväxlat uppdraget med att representera sitt folk med att uppfostra det. Det behövdes säkert 1920, men idag kan de flesta svenskar räkna och läsa. Detta är som bekant något som håller på att ändras. Vi har fått in en stor grupp människor med en så rudimentär skolgång att man faktiskt kan tala om en ny underklass. Skaparna av denna underklass gör sig sen till dess förkämpar och fördömer villkoren de lever under. Det är dags att vi får ett nytänkande inom svensk politik. Det vore väl inget annat än ett mirakel om de politiska partier som skapat problemen också skulle vara de som löste dem.

Kommentarer är stängda.