Tino Sanandaji: Sveket mot landsbygden är skamligt…

Senaste åren har ekonomin gynnat storstäder och satt mer glesbebyggda regioner i ett prekärt läge.

En återkommande tragedi är att utsatta exploateras av opportunistiska profitörer, som luktar till sig desperation. Kommunalråd i samhällen där bruken avvecklades utlovades i stället guld och gröna skogar på flyktingindustrin.

För att göra budskapet trovärdighet gav man ut bluffrapporter designade att lura de som inte förstår skillnaden. Media spred fuskrapporter med rubriker som att Sandviken ”Tjänar över en halv miljard på invandringen” och pajas Sandro Scocco “Rapport: Sverige har tjänat 900 miljarder på invandringen”

Fusket sågades av forskare, men de som lät sig luras var ofta lojala S-fästen som Filipstad och Kramfors, delvis på grund av naiv tillit till oärliga retoriker. (Sverige brukade ha lagar mot bondfångeri). Rika områden som Täby och Södermalm gick längre i retoriken, men det var bara virtue-signaling, sen dumpades cynisk nyanlända på småkommuner där invånarna genuint är snälla och ville hjälpa.

Vi ser nu konsekvensen där de som redan hade det ansträngt måste betala springnotan. Dagens Industri: ”Ekonomisk kamp för flyktingtäta kommuner: ”Ser med skräck på framtiden”.

Såväl Filipstad som Hultsfred, som också tagit emot många flyktingar, har hållit resultaten under de senaste åren uppe med de välfärdsmiljarder som kom hösten 2015. I Filipstad är pengarna i det närmaste slut. Hultsfred och Filipstad är inte ensamma. ”Ett femton, tjugotal kommuner har det jättetufft av flyktingrelaterade skäl”, säger Annika Wallenskog…

De siffror från SCB som visar att senare flyktingkullar kommer snabbare i arbete avfärdas av Joakim Ruist, då SCB har ändrat sina tröskelvärden fram och tillbaka. Med undantag för 1980-talet, med sin glödheta arbetsmarknad och 1990-talets kris så har integrationen av flyktingar tagit ungefär lika lång tid oavsett när man invandrat“

När ni hör regeringen påstå att invandrare kommer i arbete efter 4.5 år luras de, det är trix där de räknar in sysselsatta som tjänar jättelite.

Sveket mot landsbygden är skamligt, staten måste erkänna de kostnader invandringen skapat för kommunerna och kompensera dem. Låt oss avslutningsvis citera Stefan Löfven: ”Vi kommer inte att lämna någon kommun i sticket. Vi kommer inte att överge någon region”

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Tino Sanandaji: Sveket mot landsbygden är skamligt…

 1. Robert

  Folk har i decennier flyttat från glesbygden för att få arbeta. Ett barn förstår att det inte är lättare för en utlänning att få arbete i glesbygden, än vad det är för människor som är födda där. Vi måste få tillbaka politiker som lever i verkligheten.

  Svar
 2. Kumrif

  På fotografiet ser Stefan ut som en landsfader. Statsmannamässig. Pålitlig. Ärlig och med integritet. En klippa.

  Fy fan.

  Svar
 3. Jan-Ove Freidlitz

  Kan du Löfven stå inför FN om klimatet dubbla våra skänkta pengar från 4 miljarder till 8miljarder.Kan du dubbla till kommunerna.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *