Kvinnlig dansk IS-terrorist mister sitt medborgarskap

| 29 november, 2019

Jag skrev i tisdags om att en man mist sitt danska medborgarskap på grund av att han varit med i terrororganisationen IS. Men det är inte den enda som mist sitt medborgarskap i Danmark denna vecka. Nyheter Idag skrev under gårdagen att Danmarks invandrings- och integrationsminister Mattias Tesfaye socialdemokraterna för andra gången på loppet av ett dygn använt sig av den nya nödlagen som ger invandrings- och integrationsministern rätt att dra tillbaka medborgarskapet för sådana som allvarligt kan skada landets vitala intressen, som det står i lagtexten.

I det första fallet rörde det sig om en man, i detta fallet så ska det enligt uppgifter till Berlingske Tidene handla om en kvinna som misstänks ha anslutit sig till IS i Syrien. Enligt tidningen så är det ännu i torsdags oklart om hon anklagas för terrorism eller har en advokat. Om kvinnan är i Danmark eller inte är något som inte går att utröna av någon tidningsartikel i detta läget. Både mannen och kvinnan har nu fyra veckor på sig att överklaga beslutet om sina indragna danska medborgarskap.

https://nyheteridag.se/annu-en-is-terrorist-mister-danskt-medborgarskap/