Larm om att 390 000 personer lever i Sverige utan att deras identitet fastslagits.

| 29 november, 2019

Larmen duggar tätt i Sverige numera och det är inte något som förvånar mig. Inte när de sista regeringarna i Sverige varit så blåögda som de varit. Då är det inte konstigt att man får läsa nyheter som att 45 procent av de drygt 870 000 personer som lever i Sverige med samordningsnummer inte har en styrkt identitet.
Marit Murphy Handelsberg vid gränspolisen säger: ”Vi har tappat kontrollen över vilka som är här.”
Ja, att de totalt tappat kontrollen står helt klart när det kan gå drygt 390 000 på våra gator och torg som ingen myndighet vet vem de är. Ja, man kan gott säga det när där kan gå så många potentiella terrorister eller i alla fall faror för rikets säkerhet.

För med ett samordningsnummer kan personer verka och leva i Sverige utan att vara folkbokförda. Numret ger ett inträde till arbetsmarknaden, men också till sjukvården och det ger rätt till tjänstepension om arbetsgivaren betalar in någon sådan. Men det finns inga lagkrav från varken Skatteverket, Migrationsverket eller polisen om att en person behöver kunna styrka sin identitet innan de får ett sådant nummer. Och när Skatteverket 2017 granskade 4 000 samordningsnummer upptäcktes att 45 procent inte styrkt sin identitet, av dem var 75 procent komna från länder utanför EU. Förutom det saknade de också arbets- och uppehållstillstånd.

Så man kan verkligen tala om att de tappat kontrollen. Det fattades också misstankar att 10 procent av fallen kunde användas som svart arbetskraft. Det för att de inte uppvisat avsikt att betala skatt.
Marit Murphy Handelsberg säger: ”Vi har ett parallellsamhälle som bara växer. Vi har helt tappat kontrollen på vilka som är här. Det är människor som är rättslösa, men det kan också handla om människor vars avsikter att vara här är helt okända.”
Ja, vad ska man säga om detta annat än att Sverige inte är något tryggt och säkert land längre.
För vem vet vilka dessa personer är?

Men som jag skrev i början på detta inlägget så är detta en följd av alla blåögda politikers naivitet. Det är de som stod för kampanjerna med att ”öppna våra hjärtan” och att ”Europa bygger inga murar” som är att skylla för det kaoset som nu finns i landet. Tyvärr är det ju de som också fortfarande sitter i ledningen för landet. Det är ju fortfarande de som i många fall inte säger att där finns några problem, att vi inte haft någon migrationskris. Att det är bara något som alarmister bland de högerextrema i riksdagen påstår och att det inte har något med sanningen att göra. Att det bara är en myt.
Men är detta då också en lögn för att försöka fälla regeringen eller är det sanningen som vi nu ser i vitögat?

https://www.expressen.se/nyheter/larmet-hundratusentals-lever-utan-styrkt-identitet/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *