Tino Sanandaji: Sverige hade ett fungerande system med personnummer som PK-sekten luckrade upp i onödan.

| 30 november, 2019

Samhällsbyggnaden i Sveriges kännetecknades av Ordning och reda. Sverige var först med att 1947 tilldela samtliga invånare personnummer, ett elegant sätt att hålla reda på alla som visade sig värdefullt för välfärdsstaten.

Framgång föder dock förfall. Över tid ersattes ideal som ordning och reda av en värdegrund som betonade ”fri rörlighet”. Media demoniserade nationalstatens externa och interna kontroll och glorifierade ”papperslösa”, ett missvisande ord som de använder för personer med papper i sitt hemland som vistas i Sverige illegalt.

Flumvänstern och flumliberaler förenades i en sektlik vision om öppna gränser och mot restriktion av invandring. En konsekvens som Rebecca Weidmo Uvell var tidigt att skriva om berör samordningsnummer, d.v.s tillfälliga motsvarighet till personnummer för de som inte är folkbokförda här.

Allt i svenska systemet är designat kring personnummer, vilket försvårar för illegala invandrare. Om man däremot får samordningsnummer blir det lättare att bo här illegalt, skattefuska, svartjobba eller i värsta fall förberedda terrordåd.

SVD: ”Utländska medborgare missbrukar Skatteverkets tillfälliga personnummer för att begå brott eller illegalt få tillgång till svensk välfärd. Polisen kallar dem för spökpersoner, och de blir allt fler. – Vi är chanslösa, säger Robert Lindström, gränspolis.”

Expressen: ”Enligt Nationellt underrättelsecentrum används falska eller kapade identiteter till såväl bidragsbrott som terrorfinansiering”

DN: ”Drygt 870.000 personer som inte är folkbokförda i Sverige har fått ett samordningsnummer”

Det innebär inte att så många vistas här då många återvänder, legaliseras eller har flera nummer. Det står dock klart att myndigheter har delat ut samordningsnummer som godis på Halloween och att många som fått de har stannat kvar som spökpersoner.

Håkan Boström påminner som jag tidigare nämnt att andel brott av ej folkbokförda ökat från 3 procent på 80-talet till 13 procent. Som jag skrev verkar DN fuska och exkludera dessa i sin redogörelse om utrikesfödda brott.

Inget av detta hade för övrigt behövt ske, Sverige hade ett fungerande system med personnummer som PK-sekten luckrade upp i onödan.

Tino Sanandaji på  facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Sverige hade ett fungerande system med personnummer som PK-sekten luckrade upp i onödan.

 1. Carl den 12

  Blir man förvånad……………………………………………….???

  Calle som däremot inte blir förvånad, över att Tino levererar i god PS anda?

Kommentarer är stängda.