Nobelfesten – ett gäng mobbare som spelar ”schysta”.

| 1 december, 2019

Som Josefin Utas så klokt skriver på twitter: Att SD inte bjuds in är ingen markering mot partiet SD utan mot deras väljare. 

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten skriver i en kommentar till TT att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion. Nobelstiftelsen väljer därför att inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter.

Inte är parti som alla andra? På vilket sätt har partiets företrädare uppvisat bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde? Jag misstänker att det handlar om den hemsnickrade och förhärskande Värdegrunden. Och i sådana fall, varför stoppas inte Socialdemokraterna? De om några har väl en lång historia med kopplingar till högerextremism, läs Nazi-Tyskland och rasbiologi. I närtid har de även stora problem med att klara av att rensa ut antisemitismen inom det egna partiet. 

Dessa värdegrundsdemokrater lever tydligen kvar i tron att de knippe “speciella” åsikter de erkänt sig till är det som fortfarande gäller. Åsiktspaket som brukar kallas för demokratiska värderingar. Pyttsan! 

Vad är det för en demokrati som avkräver att ALLA människor ska dela Värdegrundsdemokratins åsiktspaket? Som måste villkoras och begränsas så att människor och politiker vars syn skiljer från Värdegrunden inte ska ges möjlighet att delta eller påverka omgivningen? 

Att Nobelfesten låter ett knippe luddigt definierade åsikter om bland annat antirasism, feminism och hbtq-frågor – tala om för dem vem som är och inte är demokrat, säger allt om dem. För dessa värdegrundsdemokrater är det lika otänkbart att försvara värdegrunden med rationella sakargument som det är för miljöpartister att förhålla sig till fakta. 

De som anslutit sig till den svenska värdegrundsdemokratin är inget annat än ett gäng mobbare som spelar ”schysta”. För Värdegrundsdemokrater är deras viktigaste uppgift att använda Värdegrunden som ett vapen, inte att förhålla sig till de åsikter de bekänner sig till.

Den som använder den villkorade värdegrundsdemokratin för att stänga ute, är den som är  den verkliga anti-demokraten och därmed faktiskt ett hot den riktiga demokratin.

https://www.expressen.se/nyheter/jimmie-akesson-inte-valkommen-pa-nobelfesten/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •