Svensk välfärd för icke folkbokförda

| 1 december, 2019

Systemet med samordningsnummer har lett till att det finns uppemot 870 000 fler människor i Sverige än befolkningsstatistiken visar, eftersom den endast räknar folkbokförda. En del av dem med samordningsnummer har fått personnummer och blivit folkbokförda, andra med samordningsnummer har aldrig varit i landet. 870 000 är nästan lika många som bor Stockholm eller nästan dubbelt så många som bor i Kabul, Afghanistan.

Beräkningar visar att ca 390 000 av samordningsnummren inte är kopplade till en styrkt identitet. Det är fler människor än som bor rikets tredje största stad. Man vet inte vilka dessa människor är. Hur många är kvinnor, hur många är män, hur många är barn? Skatteverket och Migrationsverket för inte ens statistik över vilka länder dessa människor kommer ifrån. Mycket märkligt. Varför vill Sverige ha x antal människor kopplade till Sverige utan att veta vilka de är, varifrån de kommer, var de befinner sig, om de är terrorister eller inte, etc? 

Ser man det i ett vidare perspektiv så har samtliga 870 000 rätt till försörjningsstöd (de behöver inte ens bo eller befinna sig i Sverige), de har rätt till fri sjuk- och tandvård och svensk pension och detta efter att enbart ha levt på välfärd och utan att ha betalt en enda krona i skatt! Som lök på laxen har de dessutom rätt till full pension. 

Eftersom man inte vet vilka individerna är kan man inte inlemma dem i samhället. Man vet inte hur många som är terrorister, kriminella eller hur många som arbetar svart i Sverige då det inte krävs att man inställer sig i Sverige för att få ett  samordningsnummer. Man behöver inte ens visa upp ett foto av sig själv. Det betyder också att man kan resa in och ut i Sverige och i princip få ut många samordningsnummer som helst! 

Den enkla slutsatsen blir att det är så här regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, vill att det skall fungera. De är mycket väl insatta i problemet och de har medvetet avstått från att agera. 

Det här påverkar förstås kommuners möjligheter att få ekonomin att gå ihop. Okända personer med okänd bakgrund och okänd vistelseort dränerar ekonomin. Det är lätt att påstå att svenskars säkerhet är i fara. Regeringens lösning på problemen är att tillsätta en utredning för att ”öka numrens användbarhet i samhället”. Ska man tolka det som att personer med samordningsnummer ska ges möjlighet och åtkomst till ännu fler fler förmåner än den inhemska svenska befolkningen har? I så fall måste man fråga sig vad syftet är. 

En sak är säker, det här är en synnerligen illaluktande soppa som Regeringen inte vill ta i. Uppenbarligen vill inte något av de övriga Riksdagspartierna heller ta i den. 

Jan-Ove Malmgren
http://www.smp.se/ledare/valfard-via-blocket/
Bild: Kong Lo Merat 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *