Tino Sanandaji: Få godnattsagor börjar med ordet samordningsnummer…

… men fler skulle om folk bara visste vilka äventyr det leder oss in på, full av spöken, terror, skrotbilar, id-fabriker, stöldligor och inte minst alla goda skratt.

Dessa magiska nummer möjliggör för utlänningar att bo i Sverige, oavsett om man har rätt att göra det och oavsett om man existerar. Myndigheter har delat ut ca 870.000, nära hälften utan styrkt identitet.

De är populära bland terrornätverk, islamistisk barnmördare Rakhmat Akilov hade multipla identiteter och fixade samordningsnummer av skatteskäl.

Det räcker att köpa en skrotbil för ett svensk nummer, vilket marknadsförs på ryska siter. Det tilldelades t.ex. 500 nummer till spökpersoner som inte finns åt Transportstyrelsen, och då pratar vi bara om en enskild adress i Stockholm.

Många samordningsnummer tillhör bilentusiaster. Jay Leno och Jerry Seinfeld är kända för bilsamlingar med över hundra bilar, men är säkerligen avundsjuka att Sverige har en driftig samordningsinvandrare med 3000 registrerade bilar.

Nu ska ni inte tro att Samordningsnummer bara används för terror, det nyttjas även för att köpa upp & exportera begagnade svenska bilar och undvika skatt, för penningtvätt, av stöldligor som länsar era hem och inte minst av företag som gillar öppenhet och svartarbete.

Merit Wagner skrev om det 2008 när numren gjordes lättare att använda. Regeringen Reinfeldt ville göra tillvaron marginellt bekvämare för legala invandrare och ändrade därför statens register så fler skulle acceptera samordningsnummer. Som vanligt avfärdades fuskrisk med floskler, och Carl Bildt jublade om ”regeringens arbete att underlätta för personer som rör sig över gränserna”.

Wagers inlägg 2008 förutsåg inte fullt den masskriminalitet som skulle följa, men reagerade på en intressant detalj. I svenska utredningar bjuder man in remissinstanser som får inflytande att lämna in sin input. Så vem bjöds in som remissinstans i denna utredning om svenska ID-handlingar? Bland annat Nordkoreas Ambassad!

Invandringssekten skulle förstås ha luckat upp samordningsnummer oavsett Kim Jong-ils stöd, men det säger en del om vanstyret som tagit oss hit.

Tino Sanandaji på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *