Terrordåd i Märsta? ”folk ska dö”

Insatsstyrkan grep den 29-årige mannen.

Som handbollsspelare kan du aldrig drömma om att du en dag på spelplanen ska uppleva hur en galning plötsligt rammar in i idrottshallen. Men i det Nya Sverige kan vad som helst hända, det inser nog till och med handbollsspelare nu. 

Polisen misstänkte initialt rattfylleri, under gårdagskvällen ändrade man sig och grep galningen för mordförsök.

Det stannar dock inte där. Säpo är nu inkopplade och nu utreds om ett terrormotiv kan ligga bakom bildådet efter att ett brev med Usama bin Ladins namn hittats.

Jag tänker tillbaka på det fruktansvärda terrordådet i London där inte minst londonborna tvingats inse att de lever med ett ständigt hot om terror runt hörnet. I Sverige måste vi antingen acceptera att vi går mot en likande utveckling eller så byter vi regering. 

Med den sittande regeringen kommer Sverige aldrig komma förbi den mycket märkliga uppfattningen att terrorister är offer. I sak är det förstås ren galenskap. Det är som att säga att våldtäktsoffret får skylla sig själv om hon bär för kort kjol, eftersom den fråntar förövaren ansvaret över de egna handlingarna.

Händelsen i Märsta handlar om något mer än ensam galning. För att vilja begå terrordåd krävs planering, kontakter, resurser och kunskap om hur man åsamkar största möjliga skada. 

Den önskan om att mörda oskyldiga människor ingår i en större ideologisk övertygelse som sedan IS bildades syftar till världsherravälde i form av ett kalifat. Det terroristen längtar efter är alltså inte villa, Volvo och vovve utan konstruerandet av en ny stat där IS styr. 

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

8 tankar på “Terrordåd i Märsta? ”folk ska dö”

 1. Andres

  Jul är terrormånaden kristna och judar hotas av dessa dårar. Men de verkliga dårar är politiker som låter såna vandra fritt. Denna bad boy kommer snart ut igen. Precis som snubben som dödade 2 människor på London bridge.

  Svar
 2. Carl den 12

  Folk i allmänhet verkar se enskilda händelser som en tillfällighet, istället för ett mönster av strukturellt hot och våld.
  Politiker och PK verkar dröja med insikten om att det är så här vi får vänja oss vid att Sverige är under attack.

  Calle som ställer sig frågan: Vad är naivitet och vad är dumdistrighet………………………………………..???

  Svar
 3. Kiya

  Så ni tror att han hade gjort det där om han hade hafft större kopplingar, tror tyvärr dom hade gjort något värre😔

  Svar
 4. Mr Black

  Därför är bombningarna ett illdåd. Därav finns många i modern historia. De förbinds ofta med namn .
  Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyn, Lidice, Drottninggatan, Sharpeville och Treblinka. Våldet har triumferat. Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret.
  Nu finns ytterligare ett namn att foga till raden. Märsta norr om Stockholm vintern 2019.

  Svar
 5. Carl den 12

  Oavsett vilken gruppering och nivå dessa tillhör.
  Så gör dessa det här bara för att dom kan och kommer undan med det.

  Calle ser att man håller Sverige som gisslan oavsett om någon kommer till skada eller inte.
  Och så här kommer det att fortsätta……………………………..

  Svar
 6. Adam

  Haha. Vad ska det här föreställa, egentligen? En artikel? Blogginlägg? Och ni har lustigt nog döpt något som endast handlar om några få människors snäva antaganden till projekt sanning. Vems sanning då, egentligen?

  Svar
  1. Henrik Lilja

   Du får väldigt gärna kontakta oss när vi far med osanningar. Bara maila till henrik@projektsanning.com. Skicka med länkar och fakta där vi har farit med osanningar så ändrar vi och gör en officiell ursäkt och dementi.

   Vi vill gärna redan NU veta vilka inlägg vi ljugit i hittills. Förutsätter att du efter att ha läst denna kommentar omedelbart skickar länkar till alla inlägg där vi ljugit.

   Lovar du att göra det? Vi vill ju inte lura folk och ljuga.

   Vad DU vill kalla PS för är helt upp till dig, då får kalla oss blogg, sida, nyhetssida skitsida eller vad du vill. Våra inlägg får du också helt och fritt kalla vad du vill, texter, inlägg, artiklar, nyheter, skräpnyheter, notiser, blogginlägg eller om du kommer på något annat.

   Eftersom du antyder att du inte gillar PS rekommenderar vi dig att använda internet (World Wide Webb) och Googla (sökmotor) efter andra nyhetssidor.

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *