Tino Sanandaji: Håll i hatten nu

Trots att Stefan Löfven gick ut på TV och landsfaderligt försäkrade att gängvåld inte har med invandring att göra störtdyker förtroendet. Jag antar att S kommenterar opinionsraset med ”Vi såg det inte komma”…

Bara 26% har förtroende för statsministern, vilket kan jämföras med 43% approval för skandaldrabbade Donald Trump som riskerar riksrätt. Expressen:

”På en månad tappar landets statsminister hela sex procentenheter och hamnar först på femte plats i förtroendeligan. Det visar en ny Sifomätning för Expressen. – Det är ett stort och signifikant tapp, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén. I topp ligger KD-ledaren Ebba Busch Thor följd av SD-ledaren Jimmie Åkesson, samtidigt som det ser dystert ut för januaripartierna.

Den numera omtalade intervjun med Stefan Löfven i SVT:s Agenda, som handlade om det eskalerande gängvåldet och dess orsaker, innebar en brytpunkt för Löfven. I intervjun ville statsministern inte göra någon koppling mellan kriminaliteten och invandringen till Sverige och han sa dessutom att han inte såg utvecklingen med det grova våldet komma”

Vad intervjun gjorde var att spräcka bubblan om Stefan Löfven. Statsministern profilerade sig som old-school pragmatiker och var därför förhållandevis populär. Alltfler märker dock att Löfven om invandring och brott inte alls är någon gråsosse som de trodde, utan låter som en rosahårig postmodern Södermalmare som håller fast vid identitetspolitisk flum.

Inget tyder på att S kommer att vända trenden. Så sent som förra veckan citerade Morgan Johansson påhitt av utskrattade Lars Lindström (musikrecensent på Expressen) som bevis på att brott faller och inte påverkas av invandring. Tidigare brukare Morgan citera Fredrik Virtanen (musikrecensent på Aftonbladet) som bevis för att brott faller och att det inte behövs fler poliser.

Socialdemokraterna brukade under sina glansdagar ha nobelpristagare som experter, men förlitar sig idag på landets mest blåsta musikskribenter som sakkunniga i kriminalpolitiken. What could possibly go wrong?

Tino Sanandaji på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

7 tankar på “Tino Sanandaji: Håll i hatten nu

 1. Carl den 12

  Till jul så önskar jag Sverige, en ny och fräsch ledare med konsekvenstänk i julklapp🎄

  Calle efterlyser sunt förnuft och lojalitet mot oss generationer utav skattebetalare 🙏

  Svar
 2. Itte malek

  Du Tino tyckte inte du illa om tiggare varför tigger du isåfall.
  Sverige har det bra. Så försök inte svärta ner vårat fina land. L

  Svar
  1. J@j.se

   Tigger gör man om man bara vill ha pengar utan motprestation. Ger man ut material på nätet och jobbar, så kan man ta betalt om man vill. Och man kan betala om man vill.

   Svar
 3. Tony Malmqvist

  I senaste väljarundersökningen från SCB, får (S) 26,3% bland väljarna. Och nu uppgifterna som gör gällande att Stefan Löfven avgår redan 2021, ett år innan valet, så känns det ändå som att färdriktingen för dom känns utpekad.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *