Bil i Biskopsgården sprängd med handgranat under onsdagsnatten.

| 4 december, 2019

Så har Sverige än en natt visat sin osäkra och otrygga sida. Det var
strax efter midnatt, natten mot onsdagen som någon kastades en handgranat in i en parkerad bil i Biskopsgården i Göteborg. Polisen larmades av dit av flera boende som berättade att en kraftig smäll inträffat. När polisen anlände så kallade de dit Nationella bombskyddet som snabbt konstaterade att någon krossat en ruta på en bil och sen kastat in en handgranat i densamma. Bilen som var en leasingbil fick invändiga skador i främst kupén och fick bärgas från platsen.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger: “Eftersom det är en leasingbil så vi måste ta reda på vem som brukar bilen. Det behöver ju inte vara personen som hyr bilen utan det kan vara att man har lånat ut den eller något liknande.”

Enligt polisen så ska ingen person skadats i samband med explosionen. Polisen berättar också att det inte fanns några vittnen till händelsen och ingen person syntes till vid platsen när de anlände. Några motiv till händelsen har polisen inte i nuläget.
Thomas Fuxborg säger: “Det är bara gärningsmannen som vet motivet. Om man är ute efter en specifik person eller om man har valt en bil slumpmässigt.”
Och de har därmed ingen misstänkt eller gripen för sprängningen.
Polisen rubricerar sprängningen som allmänfarlig ödeläggelse.
Bilen är beslagtagen och den tekniska undersökningen lär pågå ett tag, samtidigt som letandet efter vem som faktiskt har brukat bilen också kommer ta tid.

https://www.expressen.se/gt/bil-exploderade-nagon-form-av-small/?fbclid=IwAR2rP4rFcS2AOjceNnGFUi3McQF31YTvQWozrH49qlwKzNXvSGxwzeJx4d4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *