Dagens Nyheter fortsätter att levera märkliga analyser av det politiska läget …

…exempelvis detta: “De senaste åren har det inom högern växt fram en sanning om att Sverigedemokraternas succé har berott på att andra partier inte ville ha med dem att göra. Men samtidigt som Kristdemokraterna ivrigt öppnat dörren till samarbete halveras Ebba Busch Thors parti. Moderaterna, som ställde sig lite försiktigt i hallen och fortsatte prata om paradgrenen hårda tag, växte 2 procentenheter. Så inte verkar gullande med SD vara någon självklar lösning, åtminstone inte för den som vill att Jimmie Åkessons inflytande ska minska.”

Det var inte att KD öppnande dörren för SD som fick partiet att backa, det var att de röstade JA för anhöriginvandringen. 

Att M ställde sig i hallen och bara glodde, förstärkte inte partiet, tvärtom, väljarnas dom kommer oavsett den försiktiga ökningen, bli hård. 

nästa märklighet …”Så i brist på annat att fira i dagens mätning går det i alla fall att konstatera: Nu kan moderater och kristdemokrater överge tanken på att allt löser sig bara man öppnar dörren till SD.”

Om KD och M överger tanken om SD, ja då kommer de få  känna på vajrarnas förakt, tro inget annat. Sveriges problem kommer fortsätta eskalera och Stefan Löfven med JÖK kommer fortsätta gömma sig i ett något hörn. 

Varför DN? Ni vill verkligen inte ens försöka er på en analys som har någon mått av verklighetsförankring…men fortsätt ni, det besparar många det opinionsdrivande arbetet. 

https://www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-nu-kan-hogern-overge-tanken-pa-att-sd-samarbete-loser-problemen/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Dagens Nyheter fortsätter att levera märkliga analyser av det politiska läget …

 1. Andreas

  Wilhelm Moberg om Demokratur: Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *