19-årig kvinna knivöverfallen i ett stall i Dals Rostock i Melleruds kommun

| 5 december, 2019

Under torsdagsmorgonen fick polisen ett larm om att en 19-årig kvinna blivit knivöverfallen i ett stall i Dals Rostock i Melleruds kommun. Gärningsmannen knivhögg kvinnan innan han flydde från platsen i en vit skåpbil. Polisen ryckte ut med en stor styrka där även en polishelikopter deltog.
Polisen beskriver händelsen på sin hemsida med: “Kvinnan kommer till sitt stall på morgonen och ser då att det står en vit skåpbil på utsidan. Stallet är nedsläckt och när hon öppnar dörren för att gå in så blir hon påhoppad av en okänd person.”
Efter attacken flydde mannen från platsen och lämnade kvinnan ensam med ett sår i benet.

Kvinnan som polisen skriver om heter Louise Rosendahl, och hon skulle till stallet för att släppa ut hästarna. Hon beskriver händelsen med att när hon kom till stallet så såg hon en vit skåpbil utan registreringsplåtar stå utanför, men att hon inte tänkte mer på det då. När hon sen kom in i det nersläckta stallet så ser hon en man sittande hukad bakom en av boxarna. När han uppfattade att hon såg honom högg han henne i benet och sprang i väg.
Louise berättar själv: “Jag kände hur hela kroppen blev varm och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag satte min hand och tryckte på såret, men som tur var det inte så stort.”

Louise berättar själv att hon efter omständigheterna mår bra och att hon inte behövt uppsöka sjukhus utan att det räckte med att den tillkallade ambulanspersonalen plåstrade om henne.
Hon säger dock: “Man kommer ha det i bakhuvudet när man går dit varje morgon, i alla fall nu i början.”
Polisen rubricerar ärendet som misshandel och försök till stöld. De berättar också att det inte är första gången som obehöriga är inne i stallet. Förra veckan blev stallet bestulna på hästsadlar.

Louise säger: “Jag tänkte att de inte skulle komma tillbaka, utan att de var ”mätta”. Det är läskigt att de fortsätter komma tillbaka, men förhoppningsvis slutar de nu när det har varit ett stort pådrag här i dag.”
Polisen har efter överfallet försökt hitta den vita skåpbilen men utan resultat.
Polisens presstalesperson Christer Fuxborg säger: “Vi är så klart måna om att få tag i skåpbilen och personen, då vi haft liknande fall tidigare i Mellerud.”

I stallet står Louises och hennes moders hästar och när den första chocken lagt sig var det på dem hon tänkte.
Hon säger: “Jag blev orolig att de kanske hade skadat mina hästar. Det var en sån lättnad när de var oskadda.”
Även denna händelse visar på att Sverige inte är den trygga och säkra plats den en gång varit. Det visar också på att även “vanliga” tjuvar numera är beväpnade och att de inte drar sig för att skada någon som som kommer på dem.

https://www.expressen.se/gt/man-misshandlade-kvinna-med-vasst-foremal/?fbclid=IwAR0h3ma7p4aDhHFrHcNRnjehoCErL3HaQHZzfvhoAebQG4w1w0Xd4zDcIqs

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *