Islamistisk aktivist får tillbaka auktorisation

I en video från 2018 som ligger på Hizb ut-Tahrirs hemsida framträder Sayed Jalabi och uppmanar muslimer att inte rösta i de allmänna valen.

“Tolken Sayed Jalabi, som är en framträdande medlem i den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir, får tillbaka sin auktorisation som tolk samt bevis om speciell kompetens som rättstolk. De har Förvaltningsrätten beslutat.”

“I sitt överklagande till Förvaltningsrätten har Sayed Jalabi vidare framfört att han blivit missgynnad och särbehandlad med anledning av hans religiösa åsikter, och att upphävandet av hans auktorisationer strider mot bland annat grundlagens bestämmelser om yttrande- och föreningsfrihet, samt Europakonventionen. Han skriver att han har varit medlem i Hizb ut-Tahrir sedan 1999 och arbetar ideellt för organisationen, men är inte dess företrädare. Han instämmer däremot i vissa delar av organisationens politiska och religiösa agenda.”

Doku


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *