Löfven, lär av Finland och avgå.

Finlands statsminister Annti Rinne avgår. Bild: Mikko Stig

“Att avgå när förtroendet inte längre finns är ett tecken på att man respekterar demokratin. Samma heder kan inte sägas prägla den svenska regeringen, eller oppositionen heller för den delen.

Det är regeringskris i Finland. Statsminister Annti Rinne från det socialdemokratiska regeringspartiet SDP har bara styrt landet i ett halvår innan han på tisdagen meddelade att han lämnat in avgångsansökan hos president Sauli Niinistö. Oppositionen, med moderata Samlingspartiet i spetsen, har ställt regeringen mot väggen i riskdagen och varit starkt kritisk till hur staten sköter sitt ägande.

Känns det här igen?

Historien påminner om en kris som en annan socialdemokratiskt ledd regering genomgår just nu: den svenska regeringens reformering av Arbetsförmedlingen – eller, för den delen, it-skandalen på Transportstyrelsen.

Ingen tror att det är demokratiskt nödvändigt att ett parti får sitta kvar vid makten trots att den klantat till sig. Den svenska regeringen såväl som oppositionen har en del att lära av Finland.”

GP


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Löfven, lär av Finland och avgå.

 1. Carl den 12

  Hur mycket och hur länge kan man få tillåtelse att klanta sig, innan man får sparken eller tvingas avgå🤔???

  Calle anser att det är en “bedrift” i sig att herr Löfven får ut lön varje månad och det är en ännu större “bedrift” i sig att det fortfarande finns kvar i moder Swea som underhåller och tror på riktigt att Socialdemokraterna går att lita och rösta på😨

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *