Sprängning i Ödåkra under natten mot torsdagen, Nationella bombskyddet har varit på plats.

| 5 december, 2019

Nya skjutningar och sprängningar äger rum nästan dagligen i det en gång så trygga och säkra Sverige. Under natten till torsdagen så larmades polisen till det lilla samhället Ödåkra utanför Helsingborg, där det rapporterades om att en hög smäll hörts. När polisen anlände vid ett-tiden så kunde de konstatera att det inträffat en explosion vid ett radhus. Men de kunde också konstatera att endast en bostad var skadad. Polisen tillkallade Nationella bombskyddet som på morgonen undersökte platsen.

De lämnade sen över till kriminaltekniker som ska söka spår efter förövaren eller förövarna.
Ingen person ska ha skadats vid explosionen, men ett stort antal boende i samhället hörde smällen och nu hoppas polisen på att någon gjort någon iakttagelse och att de talar om det för polisen.
Under natten hade polisen inte rubricerat sprängningen men en polis säger att det lutar åt någon form av allmänfarlig ödeläggelse. Men om det blir grov eller av normalgrad beror på skadeläget.

Polisen berättar att det i nuläget inte finns någon känd hotbild mot bostaden.
Polisen var klara på platsen vid sju-tiden på morgonen och avspärrningarna hävdes då.
Men visst känns det väl tryggt och säkert när man läser detta, när man läser att polisen talar om att de inte vet om brottsrubriceringen ska vara grov eller av normalgrad?
För vad jag underförstått kan läsa ut av detta är att om ingen skadas så är det inte så allvarligt och att det då bara blir allmänfarlig ödeläggelse av normalgraden och att det då inte blir mycket mer än en klapp på handen och en uppmaning att inte göra om det om de någonsin får tag på förövaren.

https://www.expressen.se/kvallsposten/explosion-i-helsingborg-nationella-bombskyddet-pa-vag/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *