Anna Dahlberg: Partierna borde rannsaka sig själva istället för att rasa mot normaliseringen av SD

| 8 december, 2019

Anna Dahlberg skrev i går eftermiddag i sin ledare i Expressen att vad väntade sig alla de som rasar mot normaliseringen av SD?
Borde inte partierna ägna sig istället åt att rannsaka sig själva?
Och detta är verkligen frågor man kan ställa sig?
För när allt fler väljare inser att Sverigedemokraterna hade rätt om invandringens konsekvenser så borde inte de övriga partierna försöka få dessa svar att låta så hemska, de borde anamma deras förklaringar. Men dessa partier försöker med ljus och lykta söka efter en mer aptitlig förklaring till varför Sverige ser ut som det gör idag.

Dahlberg ger en utmärkt förklaring till detta i sin ledarartikel. Tyvärr så drar hon liksom många andra journalister lite konstiga slutsatser om hur effekterna som Sverige nu har ska kunna neutraliseras utan att SD ska få någon makt och något att säga till om.
Men tror hon verkligen det skulle bidraga att inte SD växer än mer än vad de redan gjort?
För när hon föreslår en koalition mellan S och M så undrar man om inte den är lika dödsdömd som den forna alliansen eller den sittande regeringen?

Så även när hon i slutet varnar både M och KD för att inte glida in i SD:s positioner. För enligt henne så har det redan skett i frågan om public service och i klimatfrågan. Hon menar att M och KD istället skulle värna om sin särart och inte tveka att ta konflikt ned SD. Även när det kommer till opinionsmätningarna så drar Dahlberg lite konstiga slutsatser när hon menar att dessa mätningar inte ska övertolkas, för hon menar att fortfarande är ett flertal svenskar positiva till mångfald och att opinionsmätningarna mest beskriver en signalpolitik från väljarnas sida till de övriga partierna.

Hon menar att om dessa partier lyssnar på väljarna så kommer en betydande del av dem att lägga sina röster på ett annat parti än SD vid valurnorna.
Ja, där är säker de som kommer att göra det för att inte bli kallade för diverse okvädningsord. Men att som Dahlberg tro att det stora flertalet väljare skulle göra det är enbart att väljarkåren inte vet vad de vill och att de går att styra med enkla medel från gammelpartierna så att de ytterligare en gång kan utestänga SD ytterligare en gång från att få någon politiskt inflytande.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sds-genombrott-ar-ett-underbetyg-at-resten/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 tankar på “Anna Dahlberg: Partierna borde rannsaka sig själva istället för att rasa mot normaliseringen av SD

  1. Carl den 12

    Visste att jag kunde lita på dig Anna och PS🙏

Kommentarer är stängda.