Vill dubbla invandringen? Anders Linberg och Sandro Scocco upphör aldrig att förvåna

 

Anders Lindberg intervjuar Sandro Scocco som säger att Sverige skulle behöva dubbla invandringen. Här vet man knappt vad man ska säga, blir nästan stum av förvåning över den totala bristen på insikt, inte bara om de stora problem vi har i samhället på grund av invandringen, utan också den totala bristen på insikt om dagens enorma påfrestningar på både kommuner och statsfinanser. Finns Scocco på riktigt?

Om vi bara tittar på Sveriges demografiska utveckling så antar jag att det är något som enligt Lindberg och Scocco, skulle låta sig lösas med dem invandring. Problemet med den lösningen är att Sverige faktiskt till stora delar tar emot män och ensamkommande från MENA-länder.

Det abnorma antal unga män vi tagit in i Sverige har kommit att bli ett stort problem. Det finns också forskning som visar att obalanserna i könsfördelning får flera negativa än positiva konsekvenser för ett samhälle.

Den extremt stora migrationen till Sverige 2015, där 71 procent var av manligt kön, har ökat dessa obalanser i könsfördelningen. Av officiell migrationsstatistik kan man dra slutsatsen att det vid utgången av 2015 gick 123 stycken 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. En del kan hävda att dessa obalanser kommer att jämna ut sig med tiden när dessa flyktingar ansöker om att ta hit sina familjer, men Valeri Hudson som länge forskat om detta säger att det vi kan se är att sådana antaganden inte är att räkna med fullt ut. Vore det så skulle Sverige inte haft skevheter i könsfördelning redan innan den senaste stora flyktingvågen med kraftig manlig slagsida. https://www.gp.se/…/abnorma-antalet-unga-män-ett-problem-fö…

Varför oroa oss över just detta då? Jo, ett överskott av män tenderar att utveckla fler våldsbrott, egendomsbrott och brott riktade mot kvinnor. Abnorma skillnader i könsfördelning är definitivt inte den enda orsaken till ökad brottslighet, men forskningen visar att en ökning av antalet män i förhållande till kvinnor kan kopplas till ökningen i antalet brott.

Vad vi behöver är att Anders Lindberg tar Sverige på allvar. Och varenda kotte vet i dag att det finns betydligt mer vederhäftiga källor än Scocco som visar på motsatsen.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Vill dubbla invandringen? Anders Linberg och Sandro Scocco upphör aldrig att förvåna

 1. Ulf

  De vet att de har fullkomligt fel men är fast i sina provocerande utspel och förstärker bara sin egen inkompetens.Så löjligt låg nivå så man blir nästan generad.Är väl inte många idag som fäster någon uppmärksamhet till dessa ointressanta och obetydliga personer.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *