”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

| 9 december, 2019

Tre professorer i genusvetenskap oroar sig för att SD kan bli början på en politisk styrning av forskningen och att universiteten då pressas att börja lära ut ideologiska kvasivetenskaper.  Jag hittar inte på det här, det är på riktigt.

Det handlar om serien av föreläsningar med partistrateger. Samtliga riksdagspartier är inbjudna. “Så tänker en partistrateg” skulle Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tala om på JMG. Besöket fick ett stort antal universitetsanställda, däribland många disputerade, att skriva under ett upprop mot besöket. Syftet, att stoppa föreläsningen.

Uppropet är absurt. Själva poängen med universitet är att olika idéer ska prövas, vridas och kritiseras i ett laboratorium med hög intellektuell verkshöjd. Att vilja stoppa SD, därför att de är SD visar väl om något att den politiska styrning de är så rädda för redan är en sanning. Den politiska aktivism som universitetet uppvisar är så RÖD som den bara kan bli. 

Hyckleri är vad detta är, och inget annat. 

Artikeln är låst, men det räcker med ingressen för att förstå vad texten handlar om.

https://www.dn.se/debatt/goteborgs-universitet-ar-inte-skyldigt-bjuda-in-sd-att-forelasa/

För mer läsning om detta ämne, läs gärna: https://www.gp.se/ledare/politisk-aktivism-hotar-universitetet-1.21048420


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

  1. G. Carlssom

    Den styrs av sossar…… När jag på Internatinal Master , fanns soc, dem. som sa att jag skulle strycka vissa citat av en känd tysk filosof , som kritiserat det svenska skolsystemet. Om jag inte gjorde det skulle han sänka mitt betyg… Tala om fri forskning…skandal

Kommentarer är stängda.