Bäste Jonas Gardell – du får gärna svara på detta brev

Jonas Gardell skriver ett öppet brev till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Bäste Gardell, jag tar mig friheten att skriva direkt till dig eftersom du har ett tolkningsföreträde som ingen annan har. Du påpekar Åkesson makt som oppositionsledare genom att dra in Kristerssons fru i ditt resonemang; Varför gör du det? Är hon på något sätt ansvarig för Ulf Kristersson politiska beslut?

Du vill inte ha tillbaka det gamla Sverige skriver du. Du tar upp hur det gamla Sverige var ett land där du inte vågade röra dig, om hur skinnskallar på 80-talet trakasserade homosexuella och invandrare. Om hur en homosexuell man dödades med 64 knivhugg på 90-talet. Jag beklagar allt det som hände dig och dem du tar upp i din text. Jag beklagar också den rädsla och ångest du upplevde. Sedan fortsätter du med att exemplifiera med enstaka fall av andra hemskheter, om hur du minns din ungdom, hur hemsk den var. Sammantaget ställer du det här mot det Åkesson säger om att minnas det gamla Sverige.

Även om du inte för en sekund kan erkänna att det en gång fanns ett Sverige som var bättre än det Sverige vi lever i idag, betyder inte det att det inte existerade.

Jag beklagar dina upplevelser men jag beklagar också att en kvinna avrättades på öppen gata i Malmö.

Jag beklagar också att Akilov mördade fem människor på öppen gata varav ett flickebarn, i Stockholm.

Jag beklagar också att unga rånas på sina tillhörigheter, misshandlas, får sina öron avskurna och kläs av in på bara kroppen.

Jag beklagar också alla kvinnor som gruppvåldtagits, liksom jag beklagar att Sverige blivit en skyddszon för IS-terrorister. Terrorister som förmodligen inte skulle tveka med att skada dig om tillfälle gavs.

Jag beklagar också att sex imamer som utgör ett hot mot rikets säkerhet (och faktiskt dig) går fria.

Jag beklagar också de elever som våldtagits på svenska skolor eller på väg till skolan.

Jag beklagar också att blåsljupersonal måste bära skyddsväst och att de utsätts för hot och stenkastning.

Jag beklagar också att gruppen hemlösa pensionärer ökar.

Jag beklagar också att Sverige inte längre kan garantera svenska medborgare trygghet och en fungerande välfärd.

Jag beklagar också att Socialdemokraterna inte vill rensa upp antisemitismen inom det egna partiet och att de har företrädare som öppet hatar homosexuella.

Jag undrar Gardell, vilket Sverige du pratar om? För det är lite lustigt, på 80-talet kunde jag och mina vänninor tryggt promenera hem efter en utekväll. Tryggheten fanns på ett annat sätt i vårt samhälle då. Visst fanns även brottsligheten men den tvingade inte ner oss på knä eller satte skräck i hela orter och höll dem gisslan.

Jag minns också hur jag kunde låta mina söner ensamma leka på gården.

Jag minns också att den vård eller medicin man behövde alltid fanns på inom vården eller på apoteken.

Jag minns också att dödssjuka inte dog i vårdköer.

Olika minnen, eller hur Gardell? Du väljer att lyfta fram dina för att göra en poäng av Kristerssons närmanden av SD. Jag förstår att du inte gillar SD men är du inte både ansvarslös och fånig nu? Vi är många som bär på smärtsamma historier men inte ser vi dem som ett argument för att inte ta ansvar för Sverige så som det ser ut uti landet nu.

Hur ansvarslös och fånig du faktiskt är visas när du avslutar med att skriva om att du tittar på bilder på SD från 90-talet; nazisthälsningar. Jag beklagar att SD har sin mörka historia, liksom jag beklagar att C och S har sina, det vill säga, nazism, rasbiologi, och rasism.

Jag beklagar tillsist att du har en större plattform än jag att skriva på. Det kan jag inte göra så mycket åt, mer än att hoppas på att också min text når många läsarna så de kan få en delvis annan syn på saken att läsa.

Som sagt, du får gärna svara, men berätta gärna då lika öppet om vårt Nya Sverige.

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8 tankar på “Bäste Jonas Gardell – du får gärna svara på detta brev

 1. Carl den 12

  Jag läste ditt brev till Jimmie i går och jag har alltid varit ett stort fan utav dig och gjort vågen till att du stått för fri kärlek❤
  Men var du står i dag är så långt ifrån den Jonas jag en gång avgudade, då jag själv är bisexuell.

  Calle som sörjer att folk mer och mer bara tänker på sig själva, också utgår ifrån sig själva💔
  Du och jag har inte växt upp i samma land och lever dessutom inte i samma verklighet år 2019……………………
  Madeleine, dig kan man däremot alltid lita på👸❤🙏

  Svar
 2. Marcus

  Wow! Jag tycker att skribenten jämför äpplen och päron här. Jag tycker att det är dumt att ställa en persons lidande mot en annans. Vi som inte lidit med dessa kan inte föreställa oss hur det var. Jag tycker att artikel är toxisk.

  Svar
 3. Carl den 12

  Jean Pierre Barda🌟, säger jag bara.
  Jonas glömmer lätt, att det finns dom som dragit ifrån Sverige som “aldrig” varit tryggare.

  Calle som tycker sig se, att när kvinna på PS skriver en artikel så är det en viss typ av personer som skriver inlägg.
  Men, tycker mig också se att när männen på PS skriver artiklar, så blir det inte riktigt samma tryckatillbakaduharfelsyndrom🙄???
  Sverige har aldrig varit “jämlikare” eller !!!???

  Svar
 4. Ulf

  Var tid har sina problem,stora som små.Menar Gardell att det blivit bättre nu när två miljoner invandrare kommit till Sverige eller vad avser han egentligen.Det är ju inte så smakligt att man i länder dit dessa personer återvänder på sin ” semester” hänger bögar på löpande band i lyftkranar bl a heller.Situationen i Sverige i det avseendet kommer nog att bli många gånger värre om vi inte kan bibehålla sk Svenska normer längre.Eller får man inte tycka att vissa saker inte blivit bättre…….?🤔

  Svar
 5. Carl den 12

  Det är så himla lätt när man flyter över alla andra och glömma varifrån man kommer ???
  Man, har alla pengar i världen att köpa sig trygghet och tro att allt man har råkat ut för, är pga vem man älskar ???
  Den strukturella ondskan finns överallt och är inte bara riktat mot homosexuella ???
  Det finns unga och äldre tjejer som blivit misshandlade, fasthållna och påtvingade både könssjukdomar och graviditet !!!
  Källa Gynkliniken !!!
  Men, lever man i en värld där en mans rectum är heligare än en kvinnas vagina, så önskar jag kliva av jordens yta och det jäkligt snabbt💔…………………………..

  Svar
 6. Börje

  Tråkigt , tråkigt Jonas som var så stor i mitt sinne har krymt till obefintlig !

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *