Cissi Wallin dömd för grovt förtal

Av | december 10, 2019

“Förövaren är fälld i domstol. Jag konstaterar att det är billigt i Sverige att förstöra en annan människas liv. Villkorlig fängelsedom och 100 dagsböter om 50 kronor samt 90 000 kronor i skadestånd”, skriver Fredrik Virtanen på sin blogg.

I sak har han naturligtvis rätt. Metoo-rörelsen De skrev krönikor om vårt “ojämställda” samhälle och det sexuella våldet mot kvinnor. De var uttalade feminister och antirasister, som i kölvattnet av metoo pekade ut vita män för sexuella övergrepp. Cissi Wallin var en, men det fanns andra arga kvinnor som jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), Fi-ledaren Gudrun Schyman och kriminologen och aktivisten Nina Rung.

Men jag har ändå svårt att tycka synd om Virtanen hans intellektuella feghet äcklade mig länge. 

Vem minns inte då Virtanen twittrade om medborgarjournalister och skrev: ”Det grasserande journalistförakt som sprids från populistiska ickejournalister är en demokratisk fara. Lyckas inte se det på annat vis.”

För Virtanen var vi medborgarjournalister och den folkliga opinionsbildning vi driver ett hot mot “riktiga” journalister som han själv. Men kanske framför allt ett hot mot Demokartin. Hans dröp av ett förakt mot oss vågar yttra oss. 

Allt medborgarjournalistiken skrev var rasism och hat. Kritiken som framfördes mot etablissemangsmedierna var också hot som måste stoppas. 

Som sagt mycket vatten har runnit under broarna men det är alltid bra när rättvisa segrar. 

https://fredrikvirtanen.se/cissi-wallin-domd-for-grovt-fortal/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *