Socialdemokraterna inte vill rensa upp antisemitismen inom det egna partiet. De vill hellre beskylla andra för det de själva är skyldiga till.

Annika Strandhäll på twitter:

“Den vuxne i rummet… ”Om han nu inte tycker att det är fel att bjuda in SD i stugvärmen, varför skulle han nödvändigtvis springa hem till just en 95-åring som överlevt både Auschwitz och Bergen-Belsen och lova att inte bjuda in SD i stugvärmen?””

Det fnns ett land som heter Sverige. Det är ett land som blev en tillflyktsort för många judar. Här kunde de leva i trygghet och i förvissningen om att de aldrig mer skulle förföljas.

Det finns en stad i det här landet som heter Malmö. Staden är känd över hela världen, inte så mycket för sin mångkultur som för otryggheten för judar. Det spelar ingen roll för socialdemokrater som Strandhäll.

Det går inte att diskutera om antisemitismen i denna stad i Sverige därför att då måste också diskussionen sättas i samband med Socialdemokraterna, som hellre skriker om Sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna sägs vara ett parti som man inte kan kan misstänkliggöras för antisemitism, trots att den finns aktivt inom de egna leden. SSU i Skåne och i staden Malmö domineras i praktiken av antisemitiska grupper, som förenat sitt hat mot Israel med homofobi och våldsam agitation.

Ledande Socialdemokrater i Malmö har legitimerat antisemitismen genom att säga att allt är judarnas fel. Ni vet den där gamla snedvridna inställningen. När dessa socialdemokratiska ledare sjungit antisionistiska hatsånger har man bett den judiska befolkningen om ursäkt, för att sedan göra om samma sak. När det kommit krav på åtgärder för att skydda den judiska församlingen och stå upp mot antisemitismen, har man ropat Sverigedemokrater eller duckat.

Den ovilja att ta strid med antisemitismen som Socialdemokraterna uppvisat, ända upp till Stefan Löfvens borde inte accepteras, eller relativiseras med hjälp av överlevare av Förintelseläger. Det borde inte räcka med att ropa om Sverigedemokraterna som inte är svaren skyldiga. Det borde inte vara möjligt att stå passiv inför antisemitism i Malmö och inom Socialdemokraterna. Men det är det, i landet Sverige och i staden Malmö tack vare att Socialdemokraterna inte vill rensa upp antisemitismen inom det egna partiet. De vill hellre beskylla andra för det de själva är skyldiga till.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *