Löfven höll jultal i Sankt Nicolai kyrkoruin i Visby. Var det något som var medvetet då de fört Sverige till ruinens brant?

Av | december 15, 2019

Strax före klockan tre under söndagseftermiddag höll Löfven sitt jultal, han höll det i Sankt Nicolai kyrkoruin i Visby.
Man kan fråga sig om det var en medveten handling från honom och det socialdemokratiska partiet då de snart nog har fört Sverige till ruinens brant?
För hans tal handlade inte mycket om vad han vill göra för Sverige, vad han vill göra för att ändra samhällsutvecklingen. Nä det var en massa påhopp på Kristersson och Moderaterna för att de talat med Åkesson och Sverigedemokraterna.

Löfven menade att den typen av “spel” är häpnadsväckande och allt blir politisk strategi och ingenting är heligt. Han menar även att det riskerar att helt urholka förtroende för partierna, för demokratin.
Men nu frågar sig den minnesgode om vilken som började med detta “spel” som han hävdar urholkar förtroende för partierna, och för demokratin, var det inte han själv som gjorde detta med först DÖ-överenskommelsen och sen med JÖK-en?

Jag frågar mig i mitt stilla sinne om det inte är han och Socialdemokraterna som är den stora faran för urholkningen av partiernas förtroende och för demokratin?
För när han står och försvarar JÖK-en och Liberalernas och Centerpartiets ”modiga beslut” och menar att de a partierna ställde sig på rätt sida så frågar jag mig om det verkligen är rätt sida för Sverige?
Om det är det bästa för landet, eller det endast är ett svepskäl för att få behålla makten som numera vara det mest överskuggande för Socialdemokraterna.

När han sen säger att det var ett socialdemokratiskt val att bilda en regering som genomför så mycket socialdemokratisk politik det bara går i ett läge med högermajoritet i riksdagen, så frågar man sig om det är socialdemokratisk politik att slopa värnskatten, att privatisera arbetsförmedlingarna, eller att det ska bli fri hyressättning för hyresvärdarna?
Att han sen övergår till att attackera Sverigedemokraterna och Åkesson är inget som förvånar mig då de är hans ärkefiende. Men när han påstår att de inte skulle företräda det “vanliga folket” för att de allierar sig med Moderaterna i ett konservativt högerblock, så frågar man sig vilka de då skulle företräda?

För med tanke på att 30 procent av LO-medlemmarna röstar eller tänker rösta på SD så är det en skymf mot dem och mot alla andra SD-väljare att inte kalla dem för “vanliga folk”.
Man kan sen fråga sig om han sen inte totalt flippar ut när han sen drar upp intervju han nyligen gav i SVT:s Agenda?
Den intervjun som han fick så mycket kritik för då han vägrade dra en koppling mellan migration och kriminalitet. I detta jultal så fortsatte han spinna på med att säga att det visade sig helt plötsligt vara radikalt att säga samma sak vi socialdemokrater alltid sagt, att ojämlikhet, fattigdom, klassklyftor är den bördiga jord där kriminalitet och hopplöshet växer fram.

Men då frågar man sig varför är där då inte en uppsjö med kriminella fattigpensionärer?
Varför är där inte en uppsjö med kriminella funktionshindrade som nu mist sitt LSS?
Nä, det är sådant Löfven inte kan svara på då ojämlikhet, fattigdom, klassklyftor drabbar dem minst lika mycket som det drabbar migranter och andragenerationsinvandrare. Men det är något som inte Löfven och Socialdemokraterna tycks förstå eller vågar säga i sin rädsla att stöta sig med deras regeringspartner Miljöpartiet och deras samarbetspartner i JÖK-en Centerpartiet.

Den enda sanningen som kom ur munnen på vår så kallade Statsminister under detta tal var något han sa i början av sitt tal. Det var att det är inte svårt att bli förälskad i den här ön.
När jag sen lyssnade på TV4:as nyhetssändning så hade de ett längre inslag om hans tal, och där de även intervjuade en socialdemokratisk representant från Tingstäde. Hon menade att det tal som Löfven höll inte räckte till för att vinna tillbaka de väljare som Socialdemokraterna förlorat. Hon försökte skämta med att det möjligen skulle vinna tillbaka 75 procent av dem. Men man såg på henne att det endast var en önskedröm från hennes sida.

https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-haller-jultal-i-visby/?fbclid=IwAR2_iMBBl3OIghKHvQiJjHOK-kf1goYEtHZYUr_yzoXSjS2TnxU0sWW9IQ8
https://www.tv4play.se/program/nyheterna/12515950

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *