Det jäser bland Sveriges fattigpensionärer.

| 16 december, 2019

Enligt en undersökning från EU så finns det nu drygt 300 000 fattigpensionärer i Sverige. Och missnöjet kokar bland dem som sitter fast i denna fattigdomen. Pensionärernas villkor berör idag ca: 2,2 miljoner medborgare i Sverige, det är de som lever på pension idag. Av dessa är det som jag skrev innan drygt 300 000 som lever eller rättare sagt försöker leva på en fattigpension, av dessa är 60 procent kvinnor. Detta är något som den Löfvenska feministiska regeringen inte lägger mycket tid på de får klara sig bäst de kan för de är ingen prioriterad grupp, de kommer med få om ens några krav alls för att få en bättre levnadsstandard.

En av de grupper som nu försöker ta strid för att höja fattigpensionerna är Tantpatrullen, de siktar mest in sig för att höja kvinnornas pensioner.
En av dem som engagerar sig i Tantpatrullen är Inger Stark och hon säger: “Det är en skam för ett välfärdsland som Sverige. Nu är det tio dagar kvar till pensionen och jag har nästan inga pengar kvar.”
En annan grupp är Pensionärer i gula västar, en av initiativtagarna till denna grupp är Dan Glimmerås som efter att han öppnat sitt första pensionsbesked bildade gruppen.

Han säger: “Det stod att jag skulle få 8 100 kronor. Jag började gråta, och tänkte hur i herrans namn ska jag klara av att leva på det här.”
Ja, det kan man fråga sig, man frågar sig om någon av riksdagsledamöterna i pensionsgruppen eller för den delen någon annan riksdagsledamot skulle vilja försöka leva eller överleva på den summan. Men det behöver ju inte de göra, de har det gott förspänt och får lika mycket i ersättning på en månad som fattigpensionärerna får på ett halvt år. Sen behöver inte heller de betala för en massa saker som fattigpensionären får betala för, för de har via riksdagen tillskansat sig en massa förmåner som vi vanliga medborgare inte har.

Trots det så är de inte villiga att höja pensionerna till en anständig nivå såsom dessa båda grupperna vill. Den ena gruppen Pensionärer i gula västar har ställt ett krav på att alla pensionärer ska få 16 000 kronor skattefritt. Vilket krav som Tantpatrullen har ställt förutom att pensionssystemet ska göras om framgår inte av denna artikel. Men jag tror nog att även de inte skulle tacka nej till en sådan höjning som Pensionärer i gula västar vill ha.
Dan Glimmerås säger till sist: “Det finns inte en människa som klarar sig på mindre. Hyran och mat ska betalas.”

Jag är inte ännu pensionär, men jag lever på samma nivå som en fattigpensionär lever på då jag har sjukersättning som ligger på samma nivå som vad en fattigpension är.

Detta om fattigpensionerna var ett av inslagen i gårdagens Agenda där SVT intervjuade representanter från både grupperna. SVT Agenda intervjuade därefter socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som även fick se programinslaget med pensionärsgrupperna. I intervjuns början så säger Shekarabi att det är en gemensam kamp och att det är ett berättigat krav från grupperna att man ska kunna leva på pensionerna. Shekarabi sade att med socialdemokratisk så kommer pensionerna höjas med tiden, men inte med hur mycket. Det mål han har är att pensionärerna ska få 70 procent av sin slutlön i pension.

Men att alla pensionärerna skulle få en skattefri grundpension på 16 000 kronor det menade Shekarabi var en omöjlighet, då skulle där bli ett allt för liten skillnad mellan de som arbetat ett helt liv och dem som inte gjort det.
Men då frågar jag mig varför det skulle bli det, varför skulle det bli någon annan utkomst än vad det är nu om de höjde alla pensioner?
För om de inte ändrar pensionssystemet så är det bara kostnaderna för pensionerna som ökar.

Och med tanke på hur finansminister Magdalena Andersson skryter med hur bra de svenska finanserna nu är så borde det inte vara en större kostnad för Sverige.
Men att Socialdemokraterna är så emot detta är kanske just ett bevis på att statsfinanserna inte är så bra som det påstås?
Kan det vara så att de är så dåliga att de knappt går ihop och att om regeringen nu skulle höja pensionerna så hade luftslottet som Magdalena Andersson byggt upp rasa samman totalt.
Ja, jag bara frågar för när pensionerna inte stiger så mycket som konsumentprisindex stiger så försvagas pensionärernas köpkraft än mer.

Och det kommer att bli fler än de de nu mer än 300 000 pensionärer som kommer att få kalla sig fattigpensionärer.
Men det är kanske det målet som Socialdemokraterna har innan de får lämna över makten i Sverige?
För de är på god väg att svika ännu en stor grupp medborgare som slitet ett helt liv utan att kunna unna sig något på ålderns höst.
Jag frågar mig verkligen om denna fråga blir griftetalet för det socialdemokratiska partiet?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/missnojet-kokar-bland-sveriges-fattigpensionarer?cmpid=del%3Afb%3A20191215%3Amissnojet-kokar-bland-sveriges-fattigpensionarer%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR2oxj4Sh3phuzbKajqAJwcsFR27qWzWPICUrbk-yPT2mhJzkZ61CWp7ksE

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Det jäser bland Sveriges fattigpensionärer.

 1. Carl den 12

  Gud hjälpe och dagarna går och så står man snart där själv !!!
  Självklart så finns det inga pengar, för pengar har ju prioriterats bort och lagts på annat som tydligen enligt er går före oss flera generationer utav svenskar !!!

  Calle säger att nu är det bara att dubbla deras pension, våra pensionärer ska ha hemkörning av valfri flaska alkohol minst en gång i veckan och dom ska ha röda dörrmattor utanför sin dörr❤
  Och vet ni varför, så är det för att dom var med och byggde upp det här landet.
  Landet moder Swea, som ni politiker bara under några år har extremt ultra snabbt förstört.
  När ni politiker själva går i pension som jag hoppas blir mycket snart, så kan ni få sitta där och äta havregrynsgröt till frukost, nudlar ifrån Lidl till lunch, värma fiskpinnar i brödrosten till middag och dricka en jäkla massa vatten mellan måltiderna, för att hålla sig mätt.
  Så levde jag under många år som student och nej, jag är inte alls bitter, bara förjäkla heligt förbannad för att ni gamblar med våra liv.
  RÄTTVISA åt svenska folket, som ALLTID ska gå först för evigt amen❤

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *