Jonas Gardell, nu är det dags igen

Av | december 19, 2019

Bästa Jonas Gardell, jag tar precis som du, mig friheten att återigen skriva till dig i hopp om att du också ska svara mig. 

Du återvänder återigen till minnet, dina, Åkessons och andras. Med minnen som argument ska du återigen framföra din sak om vad som är det mest korrekta minnet, det vill säga det som ska gälla mest av alla minnen. Naturligtvis är dina minnen mer värda än någon annans. Men du behöver ändå något mer, så denna gång tar du till Förintelsen och Hédi Fried.

Du säger att du är bekymrad över Åkesson som säger sig minnas ett annat Sverige än det vi lever i idag, och att allt fler håller med honom om det. Ett Sverige du menar aldrig har funnits. Du vill ha konkreta besked om det. 

Fortfarande förstår jag inte ditt resonemang eller de minnen du använder? Att du väljer att blunda för att Sverige en gång var ett land där större trygghet rådde, betyder ju inte att vi var befriade från alla hemskheter, eller hur? Men såg otryggheten ut på samma sätt då som den gör nu? 

Du använder en lösryckt text som Åkessons kollega skrivet och raljerar över det. Jag håller inte alltid med Åkesson eller hans kollegor, långt ifrån men om du nu ändå ska använda något som annan skrivit vore det på sin plats att du förklarade sammanhanget det skrevs inom. 

Och dina minnen leder även denna gång tillbaka till 80-90-talen. Du har läste något som Åkesson skrev där homosexuella beskrevs med ord som ”abnormitet”, ”idioti”, ”riksfjolla” (om Tasso Stafilidis), ”gaylobby” ”sexuella avvikelser”. Det är inget annat för jävligt, det håller jag med om men det var då. 

Det var självklart inte rätt av Åkesson eller någon annan, men det är faktiskt något som hände för väldigt länge sedan. Det finns inget idag i det Åkesson säger eller något i det partiet står för som kan beskrivas som hata eller vilja hetsa mot homosexuella. Och det vet du också.

Det här gör mig bekymrad, mer för din och andra skull, att du inte oroar dig över dagens utveckling i Sverige. Det förvånar mig att du oroar dig mer över vad Åkesson sa när han var ung, än du oroar dig för islamister i Sverige som, om de gavs möjlighet, inget annat hellre vill än att skada dig på grund av du är homosexuell. 

Handen på hjärtat Joans Gardell, dina brev handlar bara om en sak, och det är att försöka skrämma svenska medborgare och andra politiker med SD. Närma er inte SD eller rösta inte på dem, är det du egentligen vill säga, men det kan du inte, för då skulle du avslöja något annat, nämligen att du inte respekterar vår demokrati eller väljarna.  

För om man som du vägrar att se den farliga utveckling som sker i landet, välfärdens sammanbrott och gängkriminalitetens påverkan på samhället, ja då skiter man högaktningsfullt i både vår demokrati och i vårt land. 

Låt mig tillsist föreslå att du slutar upp med att använda dina minnen som en slags garant för att det du skriver är rätt och riktigt. Vi är många som bär smärtsamma minnen, men det hindrar oss inte från att se vad som händer i dag i Sverige. 

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

6 reaktion på “Jonas Gardell, nu är det dags igen

 1. Ulf

  Gardell hatar givetvis Sd och enda anledningen till hans tjat på Åkesson är ju att hålla detta hat vid liv.Han vill ju naturligtvis enbart misskreditera Sd,samt få lite uppmärksamhet,därför ältar han sånt som går 40 år bakåt i tiden.Jag kan inte tillstå att jag någonsin gillat Gardell,tvärtom finner jag honom väldigt motbjudande.Han har sagt saker själv som är direkt osmakliga men tänker inte börja ödsla tid på att rota i hans gamla idiotier.

  Svara
 2. Carl den 12

  Hur långt kan man nå med att spela upp “rasist” – “nazist” och “homo” – korten ???
  Ingen vill ha ett Nazityskland !!!
  Tror man på riktigt att dessa som kommit senare år vurmar för homosexuella och fri kärlek ???
  Det handlar inte bara om hur vi ser på människor med utländsk härkomst, homosexuella, utan även kvinnor !!!
  Rent logiskt, så ökar sexuellt våld mot kvinnor ju fler män det finns !!!
  Detta pga många orsaker däribland en kvinnosyn som hör hemma i HELVETET !!!

  Calle gillar dig verkligen Jonas, uppskattar den betydelse du har för oss bisexuella, där är du banbrytande och vi hade inte stått där vi står i dag, om det inte vore för dig, enligt många med mig❤
  Men, jag har använt min tid för att släktforska både på mina egna förfäder och även andras förfäder.
  Där öppnar sig upp en helt annan värld, när vi söker våra rötter och går till djupet om vilka vi är och vilka vi är släkt med……………….
  PS Tror inte Jimmie har som agenda att återupprepa samma historia som Hitler.
  Jag ser en Jimmie som önskar ordning och reda.
  Men, frågan är hur många fängelser ska vi bygga eller ska kriminella stanna kvar i Sverige ???
  För så här kan det inte fortsätta…………………
  Kan inte minnas, att om vi tar judar som exempel, att dessa bar sig så vidrigt åt som killarna som skriker i förorterna: Jag ska _ _ _ _ _ _ din syster och mor ???
  Tycker mig tro att Jimmie är mer på din sida, än dessa killar…………
  PS Själv röstar jag blankt, men ser också varför många i min egna omgivning väljer SD = Bevis på ett vanskött Sverige med uppgivna medborgare💔
  Sedan undrar jag hur fri du är i ditt skrivande, för Expressen ???
  DJ Spelar Carola 🎤🎶”Säg Mig Var Du Står”🎶

  Svara
 3. Denny Karlsson

  Hej Jonas!

  Vilken resa du har gjort i livet. De flesta känner till allt helvete och all framgång. Du är definitivt värd de hyllningar du har fått. Din resa började väl generellt sett i moll, men har sedermera bytts ut mot dur. Om du jämför har du ett mkt bättre liv idag än 70-80 tal, eller hur? Ditt levnadsöde med Hela HIV/Aids katastrofen delade du med många i hela världen. Vi som inte kände oss så nära den verkligheten, var okunniga , trångsynta, fördomsfulla tom. elaka. Många människor dog i Aids och många sörjde. Sedan har du gjort gigantisk insats för HBTQ människor. Min historia och minnen skiljer sig en del från dina. Jag minns en uppväxt från 60 -talet ( född 58) som präglades av en viss framtidstro, en bra skolgång ( innan S-partiet började rödmåla hela skolsystemet) Vi hade inte så många fritidspedagoger, det behövdes inte. Lärarinnorna hade stickade strumpor och var ruggigt bra pedagoger och det existerade disciplin. Vi fick betyg, och vi lärde oss. Att vara lärare var ett uppskattat yrke och en viss status. Livet var till viss del förutsägbart, men för de flesta tryggt och lyckligt. Idag har vi totalt obildade influencer som tjänar miljoner på rent jävla skitsnack. Vi hade Vietnamkrig och ett kommunistiskt välde i öst som åt småstater till frukost. Allt var inte perfekt direkt. Men det var bra i Sverige. Jag förmodar du sympatiserar med S partiet, det gör nämligen de allra flesta i kultureliten. Det delar du med Public Service, S press och numer nästan Liberal press som är förvirrade nu. Skall vi vara överens om att S egentligen äger hela samhällsstrukturen. Det jobbet startade på 50-60 tal och eskalerade på 70 -80 tal, med en statlig stöld av egendom som toppidioti( löntagarfonder) vi alla blev sakta men säkert ofria, trots Yuppi eran på 80 tal. Vi blev tvångsanslutna till fackföreningar och vi fick och har världens högsta skattetryck. S partiet var i regeringsställning under dina värsta år kanske du minns. Dom har tagit periodpaus vid ett par tillfällen, men då S ändå äger hela samhällsstrukturen, gör det inget, dom har kontroll ändå. Dom gäspade och konstaterade att Borgarbrackorna gör som vi skulle gjort. Ändå Jonas, så var det rimligt tryggt på gator och torg, de flesta hade jobb. Nja S förtidspensionerade 50 åringar då för att putsa till siffror. Idag heter det ngt annat. Folk fick det lite bättre ekonomiskt, och vi stod ut med ett parti som inte hört talas om effektiviseringar, däremot drar dom fram trumfkortet skattehöjningar om mer pengar behövdes, liksom nu. Någonstans i början av 90 tal, hade väl du passerat det värsta? Skall vi vara överens om att 90 tal ändå var hyggligt för de flesta. Får jag också påminna både dig och andra att vi i Sverige haft mer eller mindre hög invandring. På 50-60 tal kom väldigt många från SydEuropa , säkert rädda, osäkra men med hopp. Det fanns inte SFI, inte tolkhjälp år in och år ut, dom lärde sig språket! Det fanns Inte dagens frikostiga bostadspolitik, det existerade inte ngt gigantiskt bidrag system. Det existerade inget bidragskriminalitet, vi svenska medborgare fick behålla våra köplatser till bostad. Deras barn var antagligen hyffsat uppfostrade, för jag minns inte skolan som ett kaos. Jo det var bättre förr Jonas. Dom kämpade och anpassade sig till vårt land lagar, värderingar och regler. Idag är det en katastrof Jonas, var befinner du dig? S mottagningspolicys är , tänk inte, här är bostaden, här är försörjningsstödet, barnen får gå i skolan, vi har världens ” bästa” sjukvård fritt för er, ödmjukt rekommenderar vi er lära er svenska, snälla starta inga fundamentalistiska kvinnofientliga skolor och lär inte barnen att Islam är alenarådande ( du tror ju på Gud?!) S har hjärntvättat hela svenska folket och äger som sagt samhällsstrukturen, dom är som en god man för oss. Dom tänker och bestämmer, och ibland köper dom in legoknektar bredvid sig, det kostar på att ha Ett totalt inkompetent MP och spridda L och C ryttare jämte sig. Mellan 2000-2018 har ca 2!! Miljoner invandrare bosatt sig i Sverige, med en helt annan bakgrund, religon, värderingar, världsbild än vi. S och Reinfeldt öppnade inte bara famnen, hela byxan druttade ned. Lyssna snälla: dom fick allt, det finns inget att kämpa för, det är totalt villkorslöst, det finns inga motkrav, inga drömmar att uppfylla, inga morötter, ingen egen stolthet att prestera, visa mitt nya land att jag är bra. Istället ser vi kaos ! för S politik är inte bra för invandrare och inte heller för svenska medborgare. Vi betalar ca80/90% i skatt inkl moms och punktskatter. Sedan fördelar dom efter sina huvuden, oftast huvudlöst. Det har inte blivit bättre i Sverige Jonas, materiellt ngt, men definitivt inte lyckligare och sannerligen har vi inte snart krig här. En del har blivit bättre, mer jämnlikt mellan könen och inte minst du har gjort ett fantastiskt jobb. Det är många som gjort ett bra jobb, men nu fallerar hela systemet sönder, pga av en migrationspolitik som tär sönder Sverige, nej det har inte blivit bättre, det var tryggare förr. Din avsky mot SD borde du rikta mot dom som har bestämt dagens situation. Att dra upp en gammal dam som slagträ är bara beklagligt dåligt. Du kritiserar SD gamla synder och gamla texter, du kritiserar utifrån din historia , många många miljoner Har en annan uppfattning än dig, de tycker inte att utvecklingen i landet blivit bättre. Visst har vi bättre mediciner, säkrare bilar, bättre boende, men det mördas, våldtas, sprängs, det stjäls , våra äldre blir bestulna av utländska ligor, våra undgdomar blir bestulna och knivskurna under förnedring. Vad som händer alla nu oavsett sexuell läggning skördar mer offer än under dina värsta år. Så länge S uppfostrar oss som ej tänkande varelser, utan motprestationer , utan egenkraft, dom äger din uppfattning , hela kultureliten och samhällsstrukturen . När dom sätter den sura unkna röda koftan på de flyktingar/ asylsökande/ invandrare/ migranter/ anhöriginvandring / illegala invandrare slutar det givetvis i katastrof. Det är inte bättre nu! Sluta hacka på SD, det finns inga nazister där. Det är ju så här i Sverige , ngn begår ett brott ( Jimmie skrev dumt) man avtjänar ngt lättare typ av straff, sedan får ju den personen komma tillbaka eller?! Vad ger dig rätten att döma efter år av preskriptionstid ! 6 terroristImamer som egentligen är utvisade för hets mot hela vår världsbild , uppvigling, hets mot folkgrupp, terrorbrott får fortfarande gå omkring fritt, en somalisk notorisk brottsling som våldtar en döende kvinna kan ej utvisas pga av en regeringens totala sönderfall och flathet. Det finns 100 tusentals mer exempel att berätta, vi inte såg inte detta på 60,70,80 tal . Vi ser nu, men ni tittar tillsammans med Löven i molnen. Det var bättre i Sverige förr Jonas, inte för dig men miljoner andra. SD vill inte utrota bögar, flator, transpersoner, judar, eller ngn annan. Men kan dom stoppa vansinnet du inte ser ( heller) får dom min röst. Vi är väl 2 miljoner nazister nu?!?! Du hör ju själv hur korkad debatten är. Snacka med ditt bortskämda kulturgäng, med din medsympatisör Guillo, som inte ser ( han heller) han är ju inte religös förresten, men kompis med några Imamer som har blivit hyllade av sina terrorkompisar i Gävle. Det var bättre förr när Guillo bara var springpojk för Sovjet. Det kändes tryggare än Imam beundran. Sköt om dig och be Mark berätta om invandrarna från Finland, det gick bra för de flesta. Inga bilbränder, inte mer mord än vanliga svennar, våldtog inte i gäng och förnedrade och stal inte från ungdomar, tyckte inte dynamit var kul, och våldtog inte döende kvinnor. Det var bättre förr i Sverige, fråga föräldrarna till de 8000 våldtagna kvinnor, och anhöriga till mordoffer. Skall inte alls förminska ditt lidande från 70-80 tal, men nu gäller det alla! Det är inte bättre nu. Du lever säkert någorlunda skyddad nu, bra ! Det gäller inte alla, invandrarna har egna områden, egna lagar, och alldeles för många av dom skiter fullständigt i vårt rättsystem, lagar. Enligt rättshaverist partiet MP är det svenskarnas fel, vi vill inte integrera oss ! Nej helt rätt det vill vi inte. Vi förväntar oss tvärtom. S beprövade tvångströja på befolkningen , går inte hem hos oss längre, inte hos invandrare heller.

  Svara
 4. Denny Karlsson

  Lägg till: Orden God, demokrati, solidarisk, frihet, jämnlikhet har S tagit som egna, helt själv , nästan som deras varumärke. I debatten idag så försöker dom få mig och 5 miljoner andra röstberättigade väljare känna oss. odemokratiska, osolidariska ojämlika och onda! Tror du det stämmer? Det enda vi är, i så fall är ofria. S partiet har inga som helst framtidsvisioner, har du sett några?

  Svara
 5. Carl den 12

  DENNY🙏

  Jonas, med all respekt för din utsatthet du gått igenom i livet.
  Det handlar inte enbart om en människas val utav partner och vem man är intim med.
  Min far slutade jobba borta när jag började skolan.
  Jag fick min första hemnyckel när jag var 7 år och min första bilnyckel när jag var 8 år.
  Jag fick gå med i någon form utav redskapsträning som barn, som var ovanlig vid min tid då jag växte upp.
  Flyttade till ett område med flera vardagshjältar som grannar.
  Jag var ute som barn och gick med mina grannar som var poliser och deras hundar och när jag gick ifrån skolan så stod ofta den pensionerade brandmannen och väntade på mig, som hade koll på allt och alla.
  Varför jag drar detta är pga att allt inte kretsar runt dessa hatbrott mot homosexuella.
  Barn som är idel ädel adel, ligger jäkligt illa till.
  När jag släktforskade längre och längre bort, så dök bekanta efternamn upp.
  Olika former av våld mot kvinnor har alltid funnits, men kom inte och säg att det har blivit bättre !!!
  Då gör du mig skogstokig på riktigt…………………………………
  Om du önskar att SD inte växer och får mer väljare, så bör du i den sitsen utav kontaktnät börja i rätt ände.
  Våga se våldet i vitögat, då som nu !!!
  Darknet är ett bevis på att det var minsann bättre förr.
  Se denna planerade penalism och strukturella ondska som inte bara homosexuella blir utsatta för.
  Skillnaden i dag och förr, är att alla grupper är extra utsatta i dag.
  Sedan kan vi diskutera vad är grupper ???
  Ang mobbning, så tog mobbning paus efter skola, helger och sommarlov=Nu är mobbning bland exempelvis barn 24 7 365 dagar om året 💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔

  Svara
 6. Denny Karlsson

  Vi har en gigantisk uppgift framför oss. Även om S förlorar nästa val, är det bara ett litet steg på vägen. De besitter makten i alla läger i hela samhället. Det är en otroligt hårt jobb som kommer pågå under många år. Skall Sverige någonsin blomma ut och må bra i längden , måste vi inse att vi ( nästan alla ) förstå ett paradigmskifte , inte bara politiskt utan i din vanliga vardag. Det kommer ta lång tid städa undan den administrative circus S utsatt oss för. Vi står inför otroliga utmaningar framöver, främst inför miljön. Miljön är nr 1, miljön är så otroligt mkt viktigare än låta ” innegårds rödvinsdrickande ” miljöpartister bestämma. Dom med kulturministern i spetsen leker statsmän/ kvinnor. Det är djupt beklagligt se dom gå ifrån sitt kall. Vi skickar ett ( ursäkta jättemkt) skatbo som vår representant till världens största ekonomi ( Kina) . Jag har bott i Kina, jag har lärt under massa år. Alltså lyssna nu! Om man inte har större referensramar än innergårdar och säkra dagis, tycker jag MP kan dra lååångt bort. 10 miljoner Sverige är en av tusentals byar i Kina. Vi är så fruktansvärt naiva och korkade. Stolt sitter S och MP och varit kaxiga mot Världens största ekonomi , smart ? Nej!!! Vi förlorar inte i stolthet genom vara smarta. Vänta istället på den imploderande utveckling som kommer inom ca 50 år kanske tidigare . Inse att Sverige är ett hyggligt stort land till ytan, men försumbart i världen. Taxi bilarna i Peking släpper ut lika mkt skit hela befolkning / företag/ fabriker Sverige gör på ett år. Sluta snacka en jävla massa skit här, vi har ett gigantiskt globalt problem. Vem vill då ha ett miljöparti som ägnar timmar åt vilken konst Sölvesborg kommun hänger upp på väggarna på äldreboende. Inser ni att det här landet styrs av ett totalt förvirrat MP och en självpåtagen numer falsk och röten folkrörelse. Förhoppningsvis kommer folk röra sig från rörelsen .

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *