INSÄNDARE: Denny Karlsson: Hej Jonas Gardell!

| 22 december, 2019

Vilken resa du har gjort i livet. De flesta känner till allt helvete och all framgång. Du är definitivt värd de hyllningar du har fått. Din resa började väl generellt sett i moll, men har sedermera bytts ut mot dur. Om du jämför har du ett mkt bättre liv idag än 70-80 tal, eller hur?

Ditt levnadsöde med Hela HIV/Aids katastrofen delade du med många i hela världen. Vi som inte kände oss så nära den verkligheten, var okunniga , trångsynta, fördomsfulla tom. elaka. Många människor dog i Aids och många sörjde. Sedan har du gjort gigantisk insats för HBTQ människor. Min historia och minnen skiljer sig en del från dina.

Jag minns en uppväxt från 60 -talet ( född 58) som präglades av en viss framtidstro, en bra skolgång ( innan S-partiet började rödmåla hela skolsystemet) Vi hade inte så många fritidspedagoger, det behövdes inte. Lärarinnorna hade stickade strumpor och var ruggigt bra pedagoger och det existerade disciplin. Vi fick betyg, och vi lärde oss. Att vara lärare var ett uppskattat yrke och en viss status. Livet var till viss del förutsägbart, men för de flesta tryggt och lyckligt. Idag har vi totalt obildade influencer som tjänar miljoner på rent jävla skitsnack. Vi hade Vietnamkrig och ett kommunistiskt välde i öst som åt småstater till frukost. Allt var inte perfekt direkt.

Men det var bra i Sverige. Jag förmodar du sympatiserar med S partiet, det gör nämligen de allra flesta i kultureliten. Det delar du med Public Service, S press och numer nästan Liberal press som är förvirrade nu. Skall vi vara överens om att S egentligen äger hela samhällsstrukturen. Det jobbet startade på 50-60 tal och eskalerade på 70 -80 tal, med en statlig stöld av egendom som toppidioti( löntagarfonder) vi alla blev sakta men säkert ofria, trots Yuppi eran på 80 tal. Vi blev tvångsanslutna till fackföreningar och vi fick och har världens högsta skattetryck.

S partiet var i regeringsställning under dina värsta år kanske du minns. Dom har tagit periodpaus vid ett par tillfällen, men då S ändå äger hela samhällsstrukturen, gör det inget, dom har kontroll ändå. Dom gäspade och konstaterade att Borgarbrackorna gör som vi skulle gjort. Ändå Jonas, så var det rimligt tryggt på gator och torg, de flesta hade jobb.  Nja S förtidspensionerade 50 åringar då för att putsa till siffror.

Idag heter det ngt annat. Folk fick det lite bättre ekonomiskt, och vi stod ut med ett parti som inte hört talas om effektiviseringar, däremot drar dom fram trumfkortet skattehöjningar om mer pengar behövdes, liksom nu. Någonstans i början av 90 tal, hade väl du passerat det värsta? Skall vi vara överens om att 90 tal ändå var hyggligt för de flesta. Får jag också påminna både dig och andra att vi i Sverige haft mer eller mindre hög invandring.

På 50-60 tal kom väldigt många från SydEuropa , säkert rädda, osäkra men med hopp. Det fanns inte SFI, inte tolkhjälp år in och år ut, dom lärde sig språket! Det fanns Inte dagens frikostiga bostadspolitik, det existerade inte ngt gigantiskt bidrag system. Det existerade inget bidragskriminalitet, vi svenska medborgare fick behålla våra köplatser till bostad. Deras barn var antagligen hyffsat uppfostrade, för jag minns inte skolan som ett kaos.

Jo det var bättre förr Jonas. Dom kämpade och anpassade sig till vårt land lagar, värderingar och regler. Idag är det en katastrof Jonas, var befinner du dig? S mottagningspolicys är , tänk inte, här är bostaden, här är försörjningsstödet, barnen får gå i skolan, vi har världens ” bästa” sjukvård fritt för er, ödmjukt rekommenderar vi er lära er svenska, snälla starta inga fundamentalistiska kvinnofientliga skolor och lär inte barnen att Islam är alenarådande ( du tror ju på Gud?!) S har hjärntvättat hela svenska folket och äger som sagt samhällsstrukturen, dom är som en god man för oss. Dom tänker och bestämmer, och ibland köper dom in legoknektar bredvid sig, det kostar på att ha Ett totalt inkompetent MP och spridda L och C ryttare jämte sig.

Mellan 2000-2018 har ca 2!! Miljoner invandrare bosatt sig i Sverige, med en helt annan bakgrund, religon, värderingar, världsbild än vi. S och Reinfeldt öppnade inte bara famnen, hela byxan druttade ned. Lyssna snälla: dom fick allt, det finns inget att kämpa för, det är totalt villkorslöst, det finns inga motkrav, inga drömmar att uppfylla, inga morötter, ingen egen stolthet att prestera, visa mitt nya land att jag är bra.

Istället ser vi kaos ! för S politik är inte bra för invandrare och inte heller för svenska medborgare. Vi betalar ca80/90% i skatt inkl moms och punktskatter. Sedan fördelar dom efter sina huvuden, oftast huvudlöst. Det har inte blivit bättre i Sverige Jonas, materiellt ngt, men definitivt inte lyckligare och sannerligen har vi inte snart krig här. En del har blivit bättre, mer jämnlikt mellan könen och inte minst du har gjort ett fantastiskt jobb. Det är många som gjort ett bra jobb, men nu fallerar hela systemet sönder, pga av en migrationspolitik som tär sönder Sverige, nej det har inte blivit bättre, det var tryggare förr.

Din avsky mot SD borde du rikta mot dom som har bestämt dagens situation. Att dra upp en gammal dam som slagträ är bara beklagligt dåligt. Du kritiserar SD gamla synder och gamla texter, du kritiserar utifrån din historia , många många miljoner Har en annan uppfattning än dig, de tycker inte att utvecklingen i landet blivit bättre. Visst har vi bättre mediciner, säkrare bilar, bättre boende, men det mördas, våldtas, sprängs, det stjäls , våra äldre blir bestulna av utländska ligor, våra undgdomar blir bestulna och knivskurna under förnedring. Vad som händer alla nu oavsett sexuell läggning skördar mer offer än under dina värsta år.

Så länge S uppfostrar oss som ej tänkande varelser, utan motprestationer , utan egenkraft, dom äger din uppfattning , hela kultureliten och samhällsstrukturen . När dom sätter den sura unkna röda koftan på de flyktingar/ asylsökande/ invandrare/ migranter/ anhöriginvandring / illegala invandrare slutar det givetvis i katastrof.

Det är inte bättre nu! Sluta hacka på SD, det finns inga nazister där. Det är ju så här i Sverige , ngn begår ett brott ( Jimmie skrev dumt) man avtjänar ngt lättare typ av straff, sedan får ju den personen komma tillbaka eller?! Vad ger dig rätten att döma efter år av preskriptionstid ! 6 terroristImamer som egentligen är utvisade för hets mot hela vår världsbild , uppvigling, hets mot folkgrupp, terrorbrott får fortfarande gå omkring fritt, en somalisk notorisk brottsling som våldtar en döende kvinna kan ej utvisas pga av en regeringens totala sönderfall och flathet.

Det finns 100 tusentals mer exempel att berätta, vi inte såg inte detta på 60,70,80 tal . Vi ser nu, men ni tittar tillsammans med Löven i molnen. Det var bättre i Sverige förr Jonas, inte för dig men miljoner andra. SD vill inte utrota bögar, flator, transpersoner, judar, eller ngn annan. Men kan dom stoppa vansinnet du inte ser ( heller) får dom min röst. Vi är väl 2 miljoner nazister nu?!?!

Du hör ju själv hur korkad debatten är. Snacka med ditt bortskämda kulturgäng, med din medsympatisör Guillo, som inte ser ( han heller) han är ju inte religös förresten, men kompis med några Imamer som har blivit hyllade av sina terrorkompisar i Gävle. Det var bättre förr när Guillo bara var springpojk för Sovjet. Det kändes tryggare än Imam beundran.

Sköt om dig och be Mark berätta om invandrarna från Finland, det gick bra för de flesta. Inga bilbränder, inte mer mord än vanliga svennar, våldtog inte i gäng och förnedrade och stal inte från ungdomar, tyckte inte dynamit var kul, och våldtog inte döende kvinnor. Det var bättre förr i Sverige, fråga föräldrarna till de 8000 våldtagna kvinnor, och anhöriga till mordoffer.

Skall inte alls förminska ditt lidande från 70-80 tal, men nu gäller det alla! Det är inte bättre nu. Du lever säkert någorlunda skyddad nu, bra ! Det gäller inte alla, invandrarna har egna områden, egna lagar, och alldeles för många av dom skiter fullständigt i vårt rättsystem, lagar. Enligt rättshaverist partiet MP är det svenskarnas fel, vi vill inte integrera oss ! Nej helt rätt det vill vi inte. Vi förväntar oss tvärtom. S beprövade tvångströja på befolkningen , går inte hem hos oss längre, inte hos invandrare heller.

Denny Karlsson


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

32 tankar på “INSÄNDARE: Denny Karlsson: Hej Jonas Gardell!

 1. Carl den 12

  Är något yngre än både Denny och Jonas.
  Känner igen mig så mycket mer i det Denny beskriver.
  När jag växte upp så stod ingen upp och skrek i förorten att dom ska _ _ _ _ _ _ någons mor och syster !!!
  Jag gillade verkligen det du sa om att ingen får sätta sig på en, men gärna sätta på istället typ.
  Men, vad tycker du Jonas om det som killarna i förorten står så kaxigt upp för ???
  Det hade jag önskat veta, då det är hot om sexuellt våld mot kvinnor !!!
  Jimmie har önskat möta upp dig som människa, men det räcker inte för dig, utan du bara fortsätter ditt drev utav hat mot SD.
  Du bara bidrar till att det du står upp och röstar för minskar och det Jimmie står upp och röstar för växer.
  SD är ett såpass ungt parti att dom kan inte beskyllas för allt ni PK-Nissar gör gällande.

  Calle tackar dig Denny att du klart och tydligt visar att det finns gott folk kvar i Sverige med sunt förnuft?
  Och du Jonas är bara ett stort bortskämt förvuxet barn som gormar helt ologiskt och glömmer så lätt, vilka dom riktiga förlorarna är.
  Min omtanke är med er kvinnor❤

  1. Janne andersson

   Detta är otroligt. Man kan tro att vi lever på 1930-1940-talet. Jag är otroligt ledsen att detta är skivits av svenska medborgare. Otroligt ledsen.

 2. Agneta Palm

  Angående Denny Karlssons insändare adresserad till Jonas Gardell: Så sant, så klokt och klockrent skrivet…Instämmer till 100 %. Alla attacker från olika håll på SD och Jimmie Åkesson behöver verkligen svaras upp mot…Är själv ingen rasist eller nazist utan tror på människors lika värde och människors värde hotas i Sverige idag.

  1. Per Israelsson

   Ja, det är lite tråkigt det här med patriotism, judehat, utlänningslag mfl hat. Jag tycker att de nationalsocia… förlåt natonaldemokratiska borde bli lite snällare mot oss som inte ställer upp på de gamla 30-talside’erna.

  2. Mikael witting

   Fy faaan vad sant du skriver om S regeringen. Och som du nämnde även snart ett inbördeskrig i Sverige på grund av att regeringen har släppt islam fritt fram. Nä tacka vet jag SD som ser vad som händer i landet Sverige, o h inte som Löfven som kör ner huvudet i sanden och blir både döv och blind och tror att det ordnar sig nog med tiden. Men resten av oss som inte är blinda döva rasar Sverige som nation och närmar oss med stormsteg att bli ett uland med inbördeskrig. Tack för ordet.

 3. Carina

  Det var bland det bästa jag läst på länge. Synd bara att Jonas Gardell med sina vänner inte kan dra upp näsan ur sanden och inse att det måste bli ändring NU och helst igår. Men fler och fler vågar visa vad de verkligen tycker och då följer fler med. Nyval hade varit det bästa nu.

  1. Markus Stolt

   Dra upp näsan ur sanden, nä det är nog annat än sand dom drar genom näsan!
   Dom har tappat verklighetsförankringen om dom över huvud taget haft någon!

 4. Tina

  Bästa jag hört på länge. Tummen upp.
  Hoppas innerligt att de insnöade läser detta och börjar förstå verkligheten vi lever i.

 5. Mats

  Jonas jag förstår att du är bitter, men rikta den mot JIMMIE ÅKESSON känns väldigt fel för mig. Lägg hellre ner din energi på att försöka få till ett bättre samhälle för oss alla. Håller med Denny i det han skriver Sverige är inte det Sverige som jag är stolt över, när skötsamma medborgare ska vara rädda vad som ska ske med dom själva, deras barn och deras hem är rotat igenom när dom kommer hem efter Arbetet. Jonas var nu hellre nöjd med den förändring som skett inom dom kretsar som du umgås i, än spy din galla över politiker som försöker göra det bättre för oss medborgare i Sverige. Jag tycker SD är det bästa som hänt i Svensk politik, när slumrande politiker i från andra partier måste vakna och se verkligheten i vårt en gång fina Sverige.

 6. Lars Oskarsson

  Super rätt, född 1952 och har varit med, jo det var bättre för och mer tryggt, fick en känga när man gjort fel.
  Då kallades det för uppfostran och det har jag och personer runt mig nytta av idag.
  Vill inte höra ett dugg mer om att SD är dåligt, SD enda rätta för Sverige.

 7. Trött- Svenne

  Men knarket har blivit billigare och det borde väl vänstern se som ett framsteg!

 8. Bettan

  Så sant skrivet. Jag känner igen mig i allt. Född på 50 talet. Gardell vill bara ha uppmärksamhet. Och han tar hjälp av en gammal dam för att få sina billiga poäng . Idag har damen ifråga gått ut och sagt att Kristerson inte lovat henne att INTE parat eller samarbeta med SD.

 9. K Persson

  Äntligen någon som har satt ”ord”, på det man känner och vill uttrycka! Den verklighet som beskrivs av Denny, är även min verklighet!
  Själv född 1952 och är kvinna. Gift och har uppfostrat 3 barn, som nu är vuxna. Alltid haft ”många järn i elden” och arbetat inom olika branscher, är även ”egen småföretagare”.
  Växte upp på -50 och -60 talet. Vet exakt hur det var då i vårt samhälle. Vi hade alla en framtidstro, som de senare generationerna, tyvärr inte har fått känna!
  Våra Politiker har under årtionden, istället berövat oss på vår ”framtidstro”, genom sina olika ”lek-projekt”!
  När ska ”eländet” ta slut?

 10. Harry

  Jonas Gardell är inte intresserad av huruvida det var bättre eller sämre förr. Syftet är att få media att markera att Gardell är en god socialist, som inte tycker om SD. Det är bra för hans image. En skådis måste se till att att bli omnämd i media för att inte falla glömska. Hade han varit äkta intresserad så hade han accepterat Jimmies erbjudande om att diskutera den kritik, som han vill rikta mot SD istället för att skicka brev till tidningarna.

 11. Frankieboy

  Så sant, så sant, Denny. Är själv invandrad på femtiotalet. Trodde aldrig man skulle behöva oroa sig så mycket på ålderns höst. Vart är vi på väg?

 12. Tomas

  Tänk att Sverige hör till De länder som har mest nöjd befolkning. Att den 10 till 20 % missnöjda främlingfientliga delen av befolkningen tycker det är roligt att klaga är väl ok. Bara Ni inte tror ni har rätt. ProjektSannings ledning vet naturligtvis att de bara deltar i propagandan för SD och AFS

  1. Denny Karlsson

   Hej Tomas, Mitt inlägg handlade inte ett dugg om främlingsfientlighet, det var snarare en reflexion att livet som Jonas upplevde det förr, inte delas av alla, utan att förringa hans svårigheter. Jag pekade dock på att vi i Sverige haft en stor invandring tidigare med betydligt bättre resultat än nu. Som du kanske läste, svarade ett par från den generationens invandrare här. Att protestera mot en huvudlös migrationspolitik har inget med främlingsfientlighet att göra. Är du lycklig över en enorm ökning av sexuellt våld. En mordstatistik som stiger, stölder, bilbränder, våld mot försvarslösa äldre, förnedrade och rånade ungdomar, bidragskriminalitet, stöldligor från utlandet? De unga människor som tydligen är hantlangare och kurirer för äldre grovt kriminella får sätta livet till. Förmodlingen hade de varit i livet om dom hade stannat i Turkiet. Att vi sedan försöker så gott vårt lilla land förmår stoppa källan till att folk flyr är självklart. Det är krig i Mellanöstern vareviga tider, hur vi skall lösa det har jag inga bra svar på. Det är också på sin plats stoppa inflödet av migranter till Sverige och sätta blåslampan på mot andra länder som uppbär nettotillskott från EU, men vägrar ta emot flyktingar. Sverige är som bekant nettogivare. Man kan inte anklaga vår regering för att agera där direkt, inte hemma heller. Vi kanske skulle börja ” hota” om ett Swexit? En mkt tydligare och inte ett så genuint korkat bidragssystem skulle hjälpa inte bara oss inrikesfödda utan också migranter. Motprestationer, språkkunskaper , respekt för lagar och värderingar, jämlikhet mellan könen och stenkoll på sina ungdomars liv är väl inte för mkt begärt? Till om med i ditt lyckliga Sverige ser vissa av oss fruktansvärda saker, vilket håll du och statsministern tittar vet jag inte. Det handlar inte om främlingsfientlighet, det handlar om att alla skall leva någorlunda tryggt. Då får vi våga se verkligheten, och sluta blunda. Om en migrant begår ett brott eller ngn svensk medborgare gör det ger samma konsekvens. Konsekvenserna är skrattretande och borgar bara för förakt till rättsystemet. Att öppna famnar Tomas har inte gett tacksamhet tillbaka, snarare hat och djävulskap från tillräckligt många för att ge oss i Sverige gigantiska problem. Jag har aldrig varit främlingsfientlig, men jag är grymt fientlig till sexuellt våld, mord, bidragskriminalitet, stöld och mkt mkt trött på en regering som är fullständigt handlingsförlamad både i Sverige och i vår EU roll. Bra om vi är lyckligast på jorden, är det siffror från BRÅ? Ha det gott alla i Jul !

   1. Birgitta

    Åhh så bra skrivet, du fick verkligen med allt som är angeläget! Hoppas detta når alla berörda personer. Så att de får något att tänka på om det nu hjälper.

 13. Carita Korpinen

  Så illa är det.Är själv från Finland och kom hit på 70talet fick plugga även som vuxen Har arbetat inom vården och ser vilken skillnad det har blivit inte till det bättre.Att klaga på hur vi behandlade olika personer då var okunskap Men vi våldtog inte vi bombade inte vi brände inte bilar och vi respekterade samhälle och lagar nej vi har mycket att göra om vi ska få tillbaka vårt land.Det är dags att säga ifrån och värna om vår kultur våra lagar Kämpar anda det måste vi ha ta fram det och visa var skåpet ska stå

 14. NONA

  Helt rätt Denny! Det vänster folket och kultrureliten (också väldigt vänster)inte tänker på är att se hur det går för deras klientel i de länder som före oss vänligt släppt in och delat med sig för att sen hatiskt blivit övertagna av den typ som idag förstör vårt land. LÄS PÅ OCH TA VARNING AV DE SOM VITTNAR IDAG! DE SOM FICK FLY SINA TRYGGA LÄNDER. SD och deras liknande partier är de som kan forma ett hållbart koncept för en framtid i Sverige där vi reprtrierar merparten av de som inte borde vara här . de som vill oss ont!

 15. Gudrun Nilsson

  Det var bättre förr på många områden.
  Man känner att man inte törs säga vad man tycker längre idet här landet,snart blir det väl som i kommunistländerna en elit som styr och ställer med de vanliga medborgarna…

 16. Frankieboy

  Tack, Denny att du vågar. Att sanningen år ett så känsligt kapitel är egentligen förvånande. Varför vägrar folk se verkligheten? Varför?

 17. Rogge

  Mycket bra. Jag skrev till han med. Men det ville dom inte visa….

 18. Ulf

  Med tanke på dessa kommentarer är nog 20% för dagens utveckling medan 80% normalt seende svenska skattebetalare emot.Men det är klart det finns även de som är helt förblindade…… .av ren provokations lust.Dock genomskådas de tämligen omgående och blir ointressanta.

  1. Michael

   Ulf!
   Hur länge ska du behålla dina skygglappar på?
   Du klagar på dessa ”20%” men inser inte att den delen, som du förespråkar, är mindre idag än ”dessa 20%”.

 19. Thom

  Äntligen nån som formulerar sig så förnekarna och PK nissarna tom måste inse fakta. Tack för saklig lugn och ytterst trovärdig insändare. Herregud hur kan Löfven, Ygeman, Damberg inte se detta, har trots allt haft förhoppning att nån inom S ska vakna. Tack Denny K.

Kommentarer är stängda.