Julefriden kom inte till alla orter under julen 2019

Av | december 26, 2019

Någon riktig julefrid infann sig tyvärr inte under 2019. På många håll i vårt avlånga land var det bråk på gatorna och torgen. Såsom det var på Kronogården i Trollhättan på lille julaftonskvällen då en bil och garagelänga satts i brand. Enligt vittnen som polisen talat med så ska en grupp personer setts springa från platsen strax efter att branden uppstått. En av dessa personer ska då burit på något som sett ut som en bensindunk. Polisen meddelade senare att de upprättat en anmälan om mordbrand, men ingen är gripen för händelsen.
https://nyheteridag.se/ingen-julfrid-i-kronogarden-garage-sattes-i-brand/

Eller som i Säffle där det vid 21-tiden, ett 10-15-tal personer roade sig med ett slåss med varandra under julaftonskvällen. De ska också ha kasta saker mot varandra. När polisen anlände vid 22-tiden så hittade polisen bara spåren efter slagsmålet, för slagskämparna hade då lämnat platsen och polisen avvecklade ärendet.
https://www.expressen.se/gt/larm-om-storslagsmal-med-10-15-personer/

Likaså var det vid 1,30-tiden på juldagsmorgonen då tre personer fick föras till sjukhus efter en skjutning i Nosborg söder om Stockholm. Skjutningen ska ha ägt rum vid Hallundaplan i Norsborg, men polisen är förtegna om vad som skett. Med tanke på skottskadorna de skadade har som sitter i benen så menar polisen att förövarna inte haft för avsikt att ha ihjäl någon. Så polisen rubricerar skjutningen som grov misshandel. Ingen misstänkt har ännu gripits för detta brottet.
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tre-skadade-efter-skottlossning-i-stockholm

Så var blev julefriden av?
Den friden som till och med kunde råda i skyttegravarna under första världskriget. Men som inte kan råda på gator och torg i en liten stad som Säffle, eller i en stadsdel som Kronogården.
Man bara frågar sig bara varför den inte kan infalla i vårt land länge, vad beror det på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *