Bil sprängd på husbilsparkering i Kristianstad

| 28 december, 2019

Under natten till lördagen sprängdes en bil på en husbilsparkering i Kristianstad. Sprängningen som enligt polisen var kraftig inträffade vid halv fyratiden och larmades in till polisen av vittnen som hört smällen. När sen de anlände till platsen på Naturrumsvägen så såg de bilen som skadats i explosionen. Området spärrades av och det Nationella bombskyddet och polisens egna tekniker kallades till platsen. De arbetade under morgonen för att undersöka vad för typ av föremål som använts och de fragment som eventuellt kommer att hittas sänds sedan vidare för analys.

Enligt polisen ska detonationen skett i direkt anslutning till den förstörda bilen som också var det enda fordonet som skadades vid explosionen. Polisen var klara ned undersökningen strax innan sju på lördagsmorgonen och då hävdes även avspärrningarna på platsen. I nuläget är ingen misstänkt för sprängningen men polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse i ärendet.
Så har det ännu en gång bevisats att Sverige inte är det trygga och säkra land det en gång varit. Det har ännu en gång bevisats att de uppgifter om att Sverige sticker ut jämfört med andra västländer stämmer.

Så frågan man ställer sig är vad regeringen kommer att göra?
Eller rättare sagt, kommer regeringen göra något åt dessa ständiga sprängningarna, skjutningarna och knivdåden som sargar vårt land?
Med tanke på vad de ännu så länge gjort så hyser jag inga större förhoppningar om att de gör något, inget annat än kommer med tomma och innehållslösa fraser om att de gör vad de kan. Att allt antingen beror på de socioekonomiska förutsättningarna dessa grupper har eller att det beror på den ökade rasismen i landet.

För det är vad de kommit med innan. De har haft väldigt svårt med att erkänna att den saft och bulle-politik som förts där de gett dessa personer allt för långa tyglar är den som är den bidragande orsaken till det vi medborgare allt för ofta nu får uppleva. Men jag vill inte skylla bara på den sittande regeringen. Även de regeringarna innan denna har skuld i hur det ser ut i landet numera. För även de ville eller vågade inte inse att när de tar in 100 000 migranter och lämnar dem vind för våg så kommer denna utvecklingen som ett brev på posten.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/bil-sprangd-i-kristianstad
https://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-sprangladdning-exploderade-under-bil/