Tino Sanandaji om “Swishhoror” och skatteförsörjda journalister

| 28 december, 2019

Sveriges Radio får årligen 3 miljarder kr i stöd, en summa som växer trots stagnerande publik. Skatteförsörja journalister visar oss vilken sofistikation och klass vi får för pengarna genom att fnittra som oförskämda tonåringar.

”Det är under en diskussion om fjolårets nyord i P4 Stockholms morgonprogram som programledaren Ola Gäverth hånar journalister som likt Joakim Lamotte finansieras via Swish.

– Någon som säger sig vara journalist men som inte tillhör ett mediehus men som tar in pengar, eh… på via Swish alltså. Man tigger pengar helt enkelt för att få fortsätta och verka. Jag kallar ju dem Swishhora, säger Gäverth medan Cassandra Alm fnissar.”

Ola Gäverth som svamlar om hora och tiggeri har själv arbetat i journalistklubben med att be om mer pengar till sig och sina kollegor, exempelvis när han 2010 argumenterade för löneökning på SR: ”Ola Gäverth tycker att personalen är värd ett rejält lyft”

Jag är nu ingen dumvulgär tölp som skulle hans kalla diverse fackliga uttalanden om pengar till SR att tigga, det handlar om att finansiera produktivt arbete, precis som Joakim Lamotte.

Man måste vara tämligen korkad för att exempelvis kalla Barack Obama ”tiggare” för att han finansierade sin presidentkampanj med donationer, alla förstår skillnaden mellan insamling och den som sitter på gatan och ber om allmossor utan att arbeta. På samma sätt får massor med journalistiska organisationer donationer från sin publik, exempelvis The Guardian och NPR.

Men att fatta detta kräver en intellektuell seriositet som saknas på SR, som har förvandlats till en politiserad och infantiliserad åsiktsmaskin. Deras bitterhet och avund stärks av att de innerst inne vet innerst inne vet att den ”journalistik” de förmår producera är för dåligt för att överleva utan tvångsfinansiering.

Tino Sanandaj på Facebook

https://nyheteridag.se/swishhoror-sveriges-radios-program…/…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

7 tankar på “Tino Sanandaji om “Swishhoror” och skatteförsörjda journalister

 1. Tomas

  Det Du gör är på inget sätt värt att kalla journalistik. Du är bra en propagndist för missnöjespartier som SD och AFS. Att Du dessutom inte förstår hur viktig publik service är för en levande liberal demokrati förvånar inte.

  1. Argus

   Rättelse. Ska vara: Det Du gör är verkligen värt att kalla journalistik. Du är ingen propagandist för maktpartier som S och MP. Att Du dessutom förstår hur en styrd och politiserad publik service motverkar en verkligt levande demokrati är en särskild pluspoäng.

   1. Messkalle

    @Argus, Du såg det. Du sågade Gäverth jäms med fotknölarna. Lysande!

 2. Mannen

  Ola gäverth är bäst på o prata och skriva en massa skit!!

 3. Ulf

  Jag uppskattar verkligen det Tino Sanandaji skriver,som för övrigt är verkligt skärpt i tanken,än vissa av de som kommenterar enbart nedsättande verkar vara.!
  Gäverth är egentligen inte ens värd att kommentera,renodlad svagbegåvning,betydelselös.

 4. Jack

  Jag tycker alla journalister skulle vara ”swishhoror”, då kan vi belöna dem som skriver bra och förhoppningsvis försvinner dessa vansinniga journalister som är vänsterfeminister. Vem vill betala för den skiten dom skriver?
  Ta bort presstödet också, så får dom som är duktiga skribenter en jämlik chans. Det verkar helt meningslöst att lägga dessa pengar på gammelmedia som ser till 50% lika ut i hela landet när de trycker TTs artiklar.

Kommentarer är stängda.